Пешеходка се размина на косъм от ужасяващ инцидент.

Пешеходните пътеки би трябвало да са безопасни зони, черната статистика обаче, свързана с блъснати на пешеходни пътеки в България, продължава да се пълни. Инцидентите с ранени и починали на пешеходни пътеки показват, че тези зони често са по-скоро опасни, отколкото безопасни.

Венера Хитова се е разминала на косъм от ужасяващ инцидент на осветена пешеходна пътека в София. В своя публикация в социалната мрежа Фейсбук жената разказа, че на една от пешеходните пътеки, намиращи се на ул. "Александър Жендов", шофьор е щял да я блъсне.

"На тази осветена пешеходна пътека на ул. "А. Жендов" аз и кучето ми щяхме да си отидем от тоя свят преждевременно, благодарение на поредния състезател зад волана с малка дарба в панталоните, но за сметка на това голямо самочувствие", написа Венера.

Дали е прав? Колоездач блъска и удря Мерцедес в Пловдив ВИДЕО

Жената отбеляза, че преди няколко дни е навършила 36 години и добави: "Близките ми щяха да загубят дъщеря и любима, обществото щеше да загуби един от и без това малкото останали образовани граждани, които си плащат данъците".

От уплаха Венера не успяла да запомни регистрационния номер на автомобила, който не е спрял на пешеходната пътека. 

"Той не спря, просто засили", добави тя.

Хитова отправи въпрос към обществеността: "Докога ще търпим, съграждани?". И предупреди пешеходците: "Внимавайте като пресичате там. Има състезатели".