Млада жена изпадна в неприятна ситуация в София. Вчера в час пик момичето закъсало с колата си. Действието се разиграло на натоварена улица. От създалата се ситуация шофьорката се притеснила и разплакала. За огромна радост се намерили добри хора, които да избутат возилото, така че да не пречи на движението. Един от мъжете дори останал, за да опита да запали колата.

Вижте цялата история на Елина Димитрова, която благодари за проявената човечност в социалната мрежа:

„Този пост е доказателство, че все още има добри хора по света. Днес след работа, прибирайки се по обичайния си маршрут, закъсах в еднолентов път на Ринг мол в Час ПИК, естествено се паникьосах, пуснах аварийните светлини и се обадих за помощ. През следващите няколко минути реввв, докато се осъзная 10 човека бяха около мен да ми помогнат и да ме успокоят. Преместиха автомобила, за може да се минава и да не става още по-голям трафик и се качиха в колите си и потеглиха, но един човек остана с мен, за да се опита да ми помогне да запаля колата, за да се прибера (истината е, че дори не е бил в моята посока на движение, просто е видял колко съм притеснена и се е притекъл на помощ).

Успях да се прибера!!! Е да не става прекалено дълъг този пост, исках просто да благодаря на всички, които ми се отзоваха и най-вече на човека, който остана при мен и ми помогна да запаля, ако не беше той вероятно още щях да си рева в колата и да чакам. Благодаря още веднъж! Може би случката не е кой знае какво събитие, но за първи път изпадам в такава ситуация и съм благодарна, че имаше кой да ми помогне!“

„Браво на тези хора. Естествено, ако аз бях на ваше място, реакцията им щеше да е коренно противоположна, със клаксони, споменаване на майки и други роднини, заплахи със саморазправа и други подобни. Не се заблуждавайте, хората са гадове. Спасява ви единствено външният вид, пола и възрастта,“ коментира мъж.

„Един път бях аварирал и чаках пътна помощ 2 часа. Не ми помогна никой, но за сметка на това ме напсуваха поне няколко пъти и един път му пуфтяха "как може точно тук ми се развали колата". На младо яре всеки ще спре и ще се прави на услужлив,“ написа друг.

„Закъсах с непалеща кола насред кръстовище. Слязох и казах на тези зад мен (3-4 коли бяха), че няма да запали и да ми помогнат да я бутнем след завоя, да не пречи. Около 45 минути ме заобикаляха и псуваха.. все мъже. Накрая жена ми помогна да я избутам. И мъже са ми помагали, но обикновено минават поне 40-50 минути докато някой изобщо спре да пита имам ли нужда от помощ. Късметлийка сте. Дано отзивчивостта да стане ежедневие, а не явление,“ сподели жителка на столицата.