След вчерашната катастрофа на Околовръстното на София, при която се удариха камион и лек автомобил, в социалните мрежи се нароиха десетки коментари от типа "кой крив, кой прав". Много хора обвиниха шофьора на тежкотоварната кола, но има и доста, които сочат шофьора на шкодата като виновник за произшествието.

Камион и кола се сблъскаха на Околовръстното на София, пристигна линейка

Оказа се, че лекият автомобил, който е със значителни материални щети, е бил шофиран от жена. След всичките коментари във Facebook днес тя не издържа и реши да даде някои разяснения на коментиращите. Ето какво написа Теодора Стоименова:

"Сега на всички коментиращите. Аз съм шофьора на шкодата. Най-важното е, че съм жива. Ламарини се изправят. Камионът излезе само с кабината пред мен и ме засече. Беше без светлини. Опитах се да реагирам, но в отсрещното платно имаше коли. Аз не искам друг да пострада. Затова се опитах за 2-та метра, които имах, да избегна удара или поне да е от пасажерското място, защото иначе сега нямаше да ви пиша.

Мислите ли, че ако не ми беше изскочил така с кабината си, а по-нормално нямаше да спра! Аз и от бензиностанция Лукойл излизах и бях с не повече от 15 км в час. Не съм толкова тъпа, че дори и да не е с предимство и се изнася нормално аз да не спра. Спрете с тези безумни коментари. Никой не му дава право да се изнася по този начин, да отнема предимство и да не включва светлини. Бил шеф на транспорта на фирмата. Представете си какъв пример е за другите шофьори."

В края на краищата наистина най-важното е, че няма жертви в тежкото произшествие. А що се отнася до вината, има си органи и експертизи, които би трябвало да се произнесат.