Българската поп певица Люси Дяковска се оказа в центъра на обществено внимание, след като скандал за собствеността на куче разбуни духовете в социалните мрежи.

Публикация на Надежда Тотева във Фейсбук разказва история, свързана с кучето Рони, което по стечение на обстоятелствата попада при Дяковска. Според думите на Тотева, певицата решава да поеме отговорността за намирането на нов дом за животното, но се твърди, че след като разбира, че кучето има собственик, умишлено не се свързва с него, за да върне животното.

Според публикацията, собственикът на кучето, Емил Петков, разбира за местонахождението на Рони и се отправя заедно със семейството си, за да го прибере, но среща отпор от страна на Люси Дяковска. Тотева твърди, че Дяковска не само отказва да предаде кучето, но и изисква доказателства за собственост. По думите ѝ, на 10 септември 2024 година Петков, заедно с близки и свидетели, посещава Дяковска с намерението да си върне кучето, но тя отново отказва, като извиква охрана и заявява, че Рони не е бил добре гледан.

В поста си Тотева описва Дяковска като лице, което неправомерно задържа животното и дори възнамерява да го предаде на други стопани, без да има законовото право да взема подобно решение. 

"Люси Дяковска се прибира и заявява на грижещите се за кучето, че не желае да слуша за Емил и не възнамерява да се занимава с него! Тази дама почерни името си с лъжи и грозни постъпки и имиджа си на доброжелателка и загрижена гражданка на Плевен!", посочва Надежда Тотева.

Въпреки обвиненията, под публикацията на Надежда Тотева заваляха редица коментари в подкрепа на Люси Дяковска.

Според защитниците на Дяковска, тя просто е поела отговорност за животното в ситуация, в която то е било оставено без грижи и защита.

"Браво на Люси! Тези пишман собственици се сетили, че имат куче, след като е прибрано и лекувано. Ако беше оставено на улицата болно - нямаше да го потърсят", изрази мнението си Цветанка Карастоянова.

В коментарите се посочва още, че всеки собственик на куче е длъжен да чипира своя любимец и да се грижи за неговата безопасност.

"Ако кучето няма чип, значи не е негово. Да се научат собствениците да чипират кучетата си! Виждала съм и няколко поста за въпросното куче, та къде бяха собствениците тогава?", коментира Ирена Гогичева.

Поддръжниците на певицата са убедени, че Рони ще бъде по-добре в ръцете на Дяковска, отколкото при предишния си собственик.

GlasNews потърси Люси Дяковска, за да изрази становището си по казуса. Певицата обаче отказа да коментира случая.

"По темата няма какво да се коментира!", отсече лаконично Дяковска.

В края на юли в социалните мрежи Люси публикува кадри със своите домашни любимци и с емоционално описание призна какво за нея са животните. Тя сподели, че за много хора те са единственият спътник, защото хората идват и си отиват, чувстата се пораждат, но и изчезват. Но за животните Люси пише: "Тази любов остава завинаги най-чистата и единствената дълбока любов". В поста си певицата призна, че самотата е много трудна понякога, но е добър учител. А именно четириногите ѝ приятели ѝ помагат, за да се справи със самотата.