Дребна случка на паркинг възмути шофьорка, а ситуацията стана повод и за дискусия в мрежата. По-безотговорни ли са възрастните водачи в някои ситуации? Или някои прояви не зависят от ЕГН-то, а от вложеното внимание и възпитание? Поводът за публикацията на Виктория Р. е ситуация, в която попаднала на паркинг на магазин.

На мястото до нея паркирал човек, който по думите на жената не отворил вратата си с нужното внимание. Така ударил нейния автомобил, по който се останала "мното малка драскотина", твърди дамата. Тя останал възмутена от това, че мъжът не останал впечатлен от станалото и дори не го отразил.

"Това възрастните са страшно нещо", костатира тя. "Да се съобрази ли? Няма такова нещо-  директно я удари и ме погледна в очите, и дори едно съжалявам не каза. Или поне да се поинтересува одраскал ли я е.", пише Виктория Р.

Усмивките на съдия Гьонева разгневиха старозагорци ВИДЕО

Разказът за ситуацията, разиграла се в Смолян, е споделен в социалните мрежи, където реакциите не закъсняват. Някои граждани споделят своя горчив опит в сходни "сюжети", като подкрепят констатацията на жената. Други са на мнение, че подобни дребни проблеми просто са част от движението с личен автомобил и са неволни. Не липсват хора, за които липсата на внимание към чуждата собственост, показва липса на  възпитание. А много от смолянчани са на мнение, че възрастта не е фактор. Вижте някои от споделените мнения:

"Щом има щета - дори и малка, извикайте полиция! Поне една глоба да получи", призовава Тодор Т.

"Ти също си бъдещ стар човек! Не го забравяй! Навярно имаш родители, баби, дядовци - те такива ли са? А иначе, това го правят хора на всякаква възраст и опира до възпитание!", смята Георги Л.
 
ова са нагли хора. И го правят не само стари, ами всякакви", твърди Тодор Т.
 
"Всички са такива - и млади, и стари хора. Никой не се съобразява", обобщава Здравко С.
 
"Голяма работа! Защо не спирате в подземния гараж? Ама всеки се натиска да спре, ако може направо до вратата. После възрастните му виновни. Всеки ще остарее, но по-важното е да сме хора", констатира Пламен Г.
 
"Моята кола стои там по цял ден! Не можете да си представите на какво е заприличала!", пише Мая Г.
 
Вижте и цялата публикация на Виктория Р., споделена във Facebook:

"Това възрастните са страшно нещо… Паркирала съм си колата на "Лидл" и до мен е паркирал някой дядо, но не просто е паркирал, а се е долепил. Излизам от "Лидл" ,стигам до колата, оставям си чантата в нея и в същото време той се качва в неговата, като изобщо не съобразява,че трябва да отвори внимателно вратата си ,за да не удари моята.

Да се съобрази ли? Няма такова нещо-  директно я удари и ме погледна в очите, и дори едно съжалявам не каза. Или поне да се поинтересува одраскал ли я е.

Както и да е, на колата и няма нищо, освен една много малка драскотина, но не е в това въпроса. Ако не бях там, щеше да я изпраска още по-силно. Така щеше да я задере и щеше да си тръгне."