Грозна и миризлива гледка сподели пловдивчанка в мрежата. На кадъра виждаме истинско сметище, което се образувало край казани в най-големия квартал под тепетата - "Кючук Париж".

Снимката е споделена от възмутена гражданка във вечерните часове на 5 ноември - деня на балотажа.

Гледката е красноречива - тротоарът липсва, зает е от обилно количество смет. Използван матрак, торбички, мръсни шишета, стари найлони и какво ли още не правят преминаването за пешеходци невъзможни.

Безобразие! Показаха и другата страна на любимо място в Родопите СНИМКИ

Пловдивчанката не споделя къде точно се намира новото сметище, но публикацията провокира вълна от гневни коментари.

Някои насочват вниманието към отговорните за чистотата на града, но други са на мнение, че за подобни миризливи  "картини" не по малка вина имат и онези, които хвърлят сметтта си без дори малко да се замислят дали точно там е мястото.

Припомняме, че екипи на „Чистота” със  специализирана тежка техника продължават да събират по кварталите  излезли от употреба дивани, матраци, дюшеци, шкафове, фотьойли, дограма и други обемни вещи от домовете.

За да не се образуват нерегламентирани сметища,  гражданите трябва да изнесат едрогабаритните отпадъци край контейнерите непосредствено преди да минат машините – рано сутринта или късно предишната вечер. Това става по нарочен график, който властите обявяват предварително.

Грозно! Превърнаха в автоморга местност край Пловдив СНИМКА