Цветелина Тодорова е категорична: "Възмутена съм от мотористите в София!"

В социалната мрежа Фейсбук жената споделя, че се е движила по софийския околовръстен път, когато изненадващо за нея трима мотористи се залепили за "задницата й". Цветелина се е движила с 90 километра в час, а самите мотористи демонстративно й показвали, че за тях 100 км/ч са малко.

"Не може колите да се съобразяваме с ограниченията за скорост, а те демостративно да ми показват, че за тях 100 км/ч е малко и да се шмугват от където им падне и да фучат с 120-150 км/ч!", пише жената, която споделя още, че шофира активно от 18 години и за този период от време има само едно леко пътнотранспортно произшествие.

"Не може, чисти донори си остават за мен!", жалва се тя в мрежата и допълва, че за нея мотористите са нагли: "И с мисълта, че са безсмъртни!".

Моторист издъхна два дни след съпругата си, оставят дете сирак

Повдигатата тема относно мотористите и правилата за движение по пътищата провокира редица коментари във Фейсбук. Част от хората се възмущават от това, че авторката на поста нарича мотористите "донори".

"На мен не ми стана ясно точно какво е направил моториста, за да го наречете чак "донор". Явно нямате мотористи около Вас и не знаете нищо за скоростите, за начина на каране, спиране, падане при тях. Не защитавам никого, но като шофьор с опит, като видите в огледалата моторист, Вие също трябва да имате 106 на ум, защото на човека може да му се наложи да направи маневра, която не е по вкуса на никого. Не знаем другата версия, но каквато и да е - и вашата е доста груба. И между другото, аз познавам много повече безотговорни и малоумни шофьори от мотористи.", гласи коментар на Маргарита Русева.

"Бих допълнила, и не само в София! На магистралата ми (ни) изкара акъла един моторист, който мина по осовата линия на двете платна, докато аз изпреварвам, и държа да подчератая, че дори изпреварвайки карах с ограничието. Имам приятели мотористи и с тях не спирам да споря, че закона за движение по пътищата е за всички. Част от тях вече се поосъзнаха и карат бързо като отидат на определените за целта писти, а не по пътищата. Но за съжаление масово наистина се имат за безсмъртни.", пише Теди Терентева.

Надя Петрова пък е кратка в изразяването на мнение и споделя: "Както сред мотористите има безумнокаращи, така е и при шофьорите. Не може така да генерализирате!"

А какво е Вашето мнение? Споделете ни в коментарите.

Моторист срещна две мечки и... Никога не правете това! ВИДЕО