С помощта на линейката, закупена със средства от дарени капачки, бе спасен животът на бебенце от Карлово.

По време на раждането в дробовете му прониква вода, което е огромна заплаха за крехкия му живот. Лекарите в подбалканския град успяват да го стабилизират, но се налага транспортиране до Пловдив.

Линейката, дарена от "Капачки за бъдеще" тръгва от града, а бебето успешно е доведено до Неонатологията на УМБАЛ-Пловдив.

За успешната намеса споделят на страницата на каузата. Случаят е от 27 юли. "Да му стискаме палци всичко да бъде наред и бързо да се възстанови!", призовават те.

Вижте цялата история:

Само преди няколко часа в Карлово се ражда недоносено бебенце, което по време на раждането аспирира околоплодни води, което значи течност в белите дробове, което значи ОГРОМНА опасност за живота! Лекарите успяват да го стабилизират, а линейката на #КапачкиЗаБъдеще подпалва гуми от Пловдив и успява бързо да го транспортира до Неонатологията на УМБАЛ Пловдив. Да му стискаме палци всичко да бъде наред и бързо да се възстанови!

Под публикацията граждани от цялата страна изказват радостта си от успешната намеса. Те споделят благодарността си към медиците, които самоотвержено спасяват животите на най-малките независимо от трудностите.

"Адмирации за лекарите в Карлово, които въпреки кошмарните условия, все пак работят там и спасяват животи. Вие сте герои, хора! Сили на бебенцето бързо да се оправи", пише Александрина А.

"С теб сме, миличко! И с мама и тати! Пращаме много обич и стискаме палци всичко да се наред! Чакаме хубави новини", добавя Радиана И.

"Благодарности на целия екип и доброволците за тази толкова необходима линейка , която спасява дечицата !", коментира Йовка Н.

Освен с кувьоз, линейката е оборудвана със специална количка и платформа, които позволяват той да бъде разтоварен само от един човек, кислородни бутилки и респиратор. Тя обслужва областите, които попадат в обхавата на пловдивската Неонатология.

Подобни истории показват, че обединени малките добрини на всеки един от нас имат значение, а с общи усили може да бъде направено много.

Нека пожелаем успешно възстановяване на малкия герой, който да донесе още много щастие на своите родители!