Посрещали са ме с нож и юмруци, не ме е страх и не си представям да работя друго, разказа старши полицай Вивиян Каменополска 

„Харесва ми професията, защото има много екшън, интензивна е и никога не знаеш какво може да ти се случи. Всеки сигнал е интересен, а адреналинът винаги е висок“, сподели старши полицай Вивиян Каменополска от Седмо районно управление на Столичната дирекция на вътрешните работи. Въпреки своята 21-годишна възраст, тя определя себе си като „мъжко момиче“ и разказа, че въпреки трудните ситуации се стреми да не изпитва страх, а да върши работата си хладнокръвно и професионално. 

Осми март е - Международен ден на жената

„Преди да отида на работа се настройвам така, че във всеки един момент може някой да ме удари или нещо друго да стане. Опитни колеги са ми споделяли, че страхът е и вид самосъхранение. Посрещали са ме на сигнал по всякакъв начин – с нож, с юмруци“, допълни тя.  

„Много ме подценяват, когато видят ниско и младо момиче, но не трябва да бъде подценявана една жена, особено в МВР, но и във всяка професия. Щом е отишла да работи това, означава, че това момиче е силно. Обичам да ме подценяват, защото тогава се нахъсвам и имам още повече сили“, посочи за БТА старши полицай Каменополска. 

Красиво послание изненада майка за 8 март в Пловдив

Детската ѝ мечта не е била да стане полицай. „Исках да стана балерина, актриса, адвокат. След 12 клас бях много объркана, накрая реших, че искам да стана полицай, защото го усещам, че това е моята работа. Аз отивам на работа с желание“, разказа тя. Като полицай, допринасящ за опазването на обществения ред, е гордост за своите родители. 

„Момичета, следвайте мечтите си, не се впечатлявайте кой какво ще ви каже – дали една професия е мъжка, или женска. Бъдете себе си и правете това, което искате. Това, че ви подценяват, не трябва да ви демотивира“, е нейният съвет. „Чувствам се много добре в тази работа и аз не си представям да работя друго. Това ме прави щастлива. Бих желала да има повече дами в професията“, сподели старши полицай Каменополска.

По повод 8 март: Путин помилва над 50 осъдени жени