За желаещите да прекосят ул. "Сава Михайлов" близо до Трето училище в Илинден - все още преминаването с кола е невъзможно. Трети ден няма кой да отстрани падналото дърво на улицата. Подала съм сигнал в Столична община. Чакаме реакция. Междувременно, намерете друга алтернатива за преминаване.

Това предупреди в социалните мрежи Деница Янева от София. Постът й предизвика множество коментари, обобщени с един познат на всички израз: "Извикайте Неволята!

"Е, толкова ли за три дена не се намериха няколко мъже да окастрят клоните и да махнат дърво. Всички чакат наготово".

"Моят мъж се опита да го откъсне още същата нощ, но не успя, а зад гърба на блока има изкоренено дърво, което е паднало на самия блок. Звънях 2 пъти на 112 и никой нищо не прави."

"И моят съпруг се опита безуспешно с голи ръце. Не чакаме наготово. Опитахме. Ако имате резачка, с която да ни услужите - за половин час ще решим проблема".

"Май е време да вземем пример от перничани, които със собствени сили разчистват падналите клони."

"Снощи, пресичайки завоя на ул. "Цар Симеон", имаше доста голям паднал клон. Всички го заобикаляха, аз се наведох и го премахнах. Та въпроса ми е, където можем да си помагаме и сами. В природни бедствия хората трябва да си помагат където могат", заключава столичанка.

Ясно е, че силиците на държавата в ситуации като сегашната не са много големи и адекватни. Май трябва наистина да викаме Неволята... Като начало, намерете една резачка за хората на ул. "Сава Михайлов".