Изтичат последните минути на бурната 2023-а година. В часовете, когато всички се готвят да празнуват с роднини и приятели, една добрина стопли сърцета на столичани, а и на всички в България.

 Жест, насочен към нуждаещите се. Хората, които не могат да си позволят базови удобства по най-различни причини. Тези, които ще са заобиколени от нуждата - дори когато всички около тях с възторг посрещат Нова година.

"Стопли се. Тази завивка не е забравена или изгубена. Чисто нова е. Ако ви е студено и нямате подслон, значи е за Вас. Вземете я и се стоплете", гласи посланието на бяла завивка, поставена на емблематично място.

"Безплатна вечеря": Постъпка стопли сърцата на столичани на Бъдни вечер

Ценната вещ била акуратно оставена на пейката, на която са статуите на Петко и Пенчо Славейкови, намиращи се на едноименния столичен площад.

 Снимка, запечалат добрината, сторена от анонимен човек, бива споделена във Facebook, където се разпространява по групи на различни части на България.

Подобни постъпки показват, че добрината е избор на всеки един от нас, а често дори малка постъпка може да помогне на някой в нужда.

Припомняме, че навръх Бъдни вечер друга достойна постъпка зарадва столичани. Тогава неизвестни подготвиха празнични порции с храна, която оставиха на ключово място в София. Тя бе опакована и подредена, като бе предназначена за хората, нуждаещи се от празнична гозба.

История за доброто стопли сърцата на хиляди