Около 18.20 ч. по телефон 112 е получен сигнал, че в пловдивския жилищен район Тракия е счупено стъкло на спрял в джоб на улицата автобус от градския транспорт. По предварителни данни увреждането е станало от стрелба с въздушна пушка. Няма пострадали. Организира се оглед от оперативна група на 05 РУ, предприемат се действия за изясняване на ситуацията и издирване на извършителя.

“Това беше предпоследната обиколка, бързах да си хвана разписанието. Спрях на тази спирка, която е предпоследна, за да слязат две пътнички от автобуса. Отворих задната врата, за да слязат двете жени. Няма и пет секунди, затворих вратата и при тръгването усетих отзад една пукотевица и станах да видя какво стана вътре и гледам – стъклото е счупено“, разказа пред репортер на TrafficNews шофьорът.

Според него е стреляно с въздушна пушка. Той твърди, че в последния момент видял силует от прозорец на третия етаж в блока отсреща. Шофьорът казва, че многократно се чупят тук стъклата на рейсовете, според него дори може да е един и същ човек. “Ние винаги работим под стрес, при мен до сега не се е случвало това, но при този, който ме сменя, му бяха счупили стъклото.”

Шофьорът отказва повече да идва на тази спирка, защото твърди, че е можел да пострада, ако съчмата, с която е стреляно, уцели неговото стъкло.

На мястото на инцидента има полиция и се установяват както причините, така и извършителите. Няма пострадали.