Кофи със строителни отпадъци летят от покрив на блок в София.

За безумно действие на строителен работник сигнализират в социалната мрежа Фейсбук. Кирил Николов е споделил два видеоклипа, на които виждаме как мъж хвърля кофи от покрив на жилищен блок в ж.к. "Младост".

От поста на Николов става ясно, че по този начин е приключил работният ден на майсторите - с хвърляне на кофи от покрива. Вероятно ги е домързяло да ги свалят по стълбите.

Без съмнение, действията на мъжа, хвърлящ кофи от покрива, застрашават човешки животи. По думите на Кирил кофите са били пълни със строителни отпадъци. Дори не искаме да си представяме какви биха били последствията, ако кофа, пълна със строителни отпадъци, се стовари върху главата на случаен минувач.

"Не е нормално кофи със строителни отпадъци да летят от 30 метра на локална улица, близо до 2 училища", написа Кирил Николов.

Катерина често минава покрай въпросния блок, от чийто покрив летят кофи. Тя споделя, че в района има много строителни отпадъци, изхвърлени на нерегламенирани места.

"Откакто започнаха да го правят е страшна кочина от боклуци чак до другия блок. В градинките и алеите пред входовете е ужас от какви ли не строителни отпадъци вече месеци. Ето, как ставало. Дано си го почистят накрая, ама защо ли се съмнявам...", написа жената.

Група младежи се качиха върху покрив. Какво правят там? СНИМКИ

"Миналите месеци беше много ветровито и до някаква степен беше неизбежно стиропорът да отлита в градинките, но сега не е по-добре положението, а вятър няма. За преди може би имаше някакво разбираемо обяснение защо това се случваше, но вече си пролича, че е просто плод на мързел мизерията която наблюдаваме", написа авторът на публикацията.

Кирил Николов споделя, че е направил забележка на майсторите относно опасното хвърляне на кофи от покрива.

"Утре ще гледам, ако пак го хвърлят, да звънна да питам някой нещо дали ще направи. Те би трябвало да са от фирма и ще огледам и ще звъня, ако не на полиция и така", написа още той.