Подозренията, че намирането на изчезналия Сашко не е току-така и че малкото момче не може да оцелее толкова дни само в гората, продължават да набират скорост в публичното пространство. След репортера-адвокат Жоро Игнатов, който вчера категорично заяви, че не смята, че Сашко от Перник е оцелял абсолютно сам в гората в продължение на 8 денонощия, днес и друг журналист - Григор Лилов, споделя, че "ни лъжат за аутиста Сашко", защото сме... тъпи.

Жоро Игнатов: Не вярвам в наивното обяснение за "чудото" на Сашко

Предлагаве ви целия пост на Лилов без редакторска намеса:

Тъпи сме и затова ни лъжат за аутиста Сашко:
БЕЗ ВЪПРОСИ СЛЕДВА ЕУФОРИЯТА ПОКРАЙ ЕДНО "НАМИРАНЕ"

Тази, нашата държава никога няма да се оправи.
Препълнена е с хора със завиден интелект - много нисък. Или с висок, но отказали се въобще да мислят.

Защото и хора с претенции за интелигентност, а не само куцо и сакато се умилява как е намерен Сашко и как детето сам-самичко е оцелявало цели 9 дни.

П-Р-О-С-Т-О-Т-И-Я!

Глупост на квадрат!
.
Я да ви питам вас как 9 дни през ноември се оцелява в планина Голо бърдо (между Перник и Червена могила), как се прекосява тя през ноември на 1000 метра надморска височина (ако беше по шосето, щяха да го видят), как се живее дни наред с мокри дрехи, с мокри обувки, а за финал - и без обувки при нулеви и поднулеви температури?...
3, 4, 1, -1, 0, 1, 6, 5, 9 - това са минималните температури през тези дни за Радомир. За планината Голо бърдо и рида й - на 1100 метра височина ги намалете с поне 6 градуса.

Ако не знаете: при мокри дрехи топлоотдаването е много по-високо от обичайното. Първото условие за оцеляване е да намерите сравнително сухо място, незабавно да се съблечете гол и да си изстискате дрехите си с всички сили. Хм, детето не го е правило (а и какви сили има едно 12-годишно дете?!).
.
И как така няма тежки измръзвания, и как голите стъпала не са наранени освен с няколко драскотини, макар че целите би трябвало да са в кръв, рани, със забити трески и дълбоко гноясали?!

И как се оцелява толкова дни без храна, при това за детски организъм, който още на четвъртия ден при физически натоварвания ще колапсира без калориит?! Или Сашко е ял шума като хранителна добавка за културисти цели 9 дни, а?
---------------------------------
Я се опитайте вие, вие, а не филанкишията, да издържите дори три дни в тези условия!
С мокри дрехи през нощта на вашия балкон - цялата нощ на нулева температура. Пък дори и с топли напитки. Дори и с алкохолни градуси.

Гарантирам Ви, няма да устискате!

Само подготвян специално човек би могъл да се справи.
----------------------------------
Само за кръгъл глупак и за онзи, за когото "по телевизията казаха" означава неподправена и пълна истина, случаят със "загубването" на Сашко е безспорен.

Всеки с малко мозък в черепната си кутия ще се изсмее на приказките, че аутистите са хора с неземна издръжливост. Господи!
Какви глупости творят и медии, и "експерти", и политици!
.
Факт е, че детето се намери практически веднага след като бащата обяви наградата от 100 000 лева. И нито час по-рано. Защото 100 000 лева ще разприказват всякакви езици.
-------------------------------------
"Утре е деня в който ще се намери това дете, успех доброволци!" - това е споделено ден по-рано от намирането на Сашко в групата "Намерихме Сашко".

Споделено е от човек, който се представя за служител на Специализирания отряд за борба с тероризма. Действително има човек - служител с такива имена. Дали той е авторът или някой ползва имената му - засега не знам.

"Търсете от Червена могила на изток, в началото на Голо бърдо" - и това е споделено там. В деня на намирането.
----------------------------------------
Спирам до тук...
.
Човешката глупост и наивинитет са безгранични. Особено когато медиите я подгряват или направо я произвеждат, както в този случай.

За мен е напълно безспорно, че Сашко е държан някъде и изкаран сутринта от това "някъде", за да бъде намерен.

Търсещите, например Христо Кадурин твърдят, че мястото на намирането няколко пъти е претърсвано, вкл. с термокамери и с дронове, но до съкровения момент не са откривали нищо.
.
И няколко въпроса към МВР и Прокуратурата!

1. Имало ли е обаждане от анонимен източник да търсят край Червена могила към Голо бърдо и с достатъчно конкретика за нещо от семейния бит, което било споделено пред анонимния обаждащ се от Сашко (Да)?

2. Прегледани ли са всички видеозаписи от камерите към изхода от Перник към Радомир и камерите в на входа, в Радомир и на изхода от него, както и тези в Червена могила за превозните средства, преминали онзи ден на изчезването (Не)? Ще ги прегледате ли, ще проверите ли собствениците на всички автомобили и наличието на криминално проявени лица сред тях?

3. Ще прегледате ли видеозаписите с автомобилите от деня на намирането: напускащи Червена могила?

4. Какво намериха проверките на полицията в квартали на София, Перник и Радомир?

5. И някой от вас, "обществеността", дето я взимат и я правят на зелен хайвер прави ли връзка между изненадващата акция срещу педофилите, каквато не е имало у нас никога в последните десетилетия и изчезването на Сашко?

6. Какво се знае за майката в Англия и обкръжението й там? Какви са данните, получени от тамошните власти и защо за тях се мълчи?