Младата и красива Елизабет Живкова стана на 27 години, а едновременно с това отпразнува и годежа си със симпатичен италианец.

Досега за внучката на Тато не се знаеше нищо, а животът й бе забулен с мистерия.

Пожелания Елизабет и италианецът да бъдат щастливи заедно вече се появиха под техни общи снимки. Човек от рода Живкови също потвърждава за щастливото събитие пред "Стандарт".

В момента Елизабет Живкова живее в Италия и работи за модна къща там. И докато за българите не е тайна дизайнерската кариера на внучката на Тато - Жени Живкова, и нейните дъщери Людмила и Андреа, малцина знаят, че по техния път е поела и братовчедка им.

Става дума за дъщерята на Владимир Живков от втория му брак - Елизабет, която вече покорява света на модата.

За Елизабет и брат й Тодор, носещ името на знаменития си дядо, се знае малко, защото и двамата са извън обсега на публичното внимание. Елизабет е плод на любовта на Владимир Живков, син на Тодор Живков и втората му жена след Маруся - Валя.

Валя се славела като голяма красавица и на младини била манекенка. От нея и от леля си Жени Живкова 26-годишната Елизабет наследява страстта към модата. Младата жена вече има сериозен опит зад гърба си, на който могат да завидят много кандидатки за световна слава. Тя първо завършва престижния Американски колеж в София, където получава перфектно образование и страхотни познания по английски език.

Елизабет заминава за Лондон, където е приета да следва моден дизайн в лондонския филиал на престижния институт "Марангони". Там най-малката внучка на Тодор Живков се представя повече от добре и впечатлява преподавателите си както с желанието си за развитие, така и с креативността си.

Благодарение на тези качества Елизабет е забелязана от световна дизайнерска къща и успява да изкара престижен стаж при прочутия дизайнер на висша мода и носител на Ордена на Британската империя Алекзандър Маккуин. През 2012 г. Елизабет участва в американската Седмица на модата като асистент, нещо нечувано досега от българска страна.

Мнозина са категорични, че дъщерята на Владо Живков ще пожъне изключителни успехи в дизайна и производството на облекла, като мечтата на младата жена била един ден да си основе собствена модна линия, която да достигне до световните висини. За тази цел Елизабет черпи опит и от постиженията на леля си. Когато се прибере в България, често може да бъде засечена в "Жени Стил", където Живкова й дава ценни напътствия и възможност да се обучава допълнително.