22-годишният Георги Китипов е починал днес. Момчето  се бореше коварно заболяване. Много хора организираха благотворителни обяви и събираха средства. Черната вест съобщиха негови близки. Опелото ще се осъществи на 25.06.22г. от 11ч. В църквата на централни гробища, Пловдив.

"Всеки, който желае да изпрати Георги заедно с нас е свободен да се присъедини", пишат от страницата "Да помогнем на Георги в борбата за живот".

"С огромна тъга ви споделяме, че днес нашият скъп Георги напусна този свят. Преди 7 дни състоянието му за часове се влоши драстично и бе преместен в интензивното отеделние на болницата.
 
След няколко дни, прекарани в интензивното, лекарите стигнаха до заключението, че критичното му състояние е необратимо и единственото нещо, което може да се направи, е да се поддържат жизнените функции, докато дойде краят.
Последното желание на Георги беше да се прибере вкъщи.
 
Затова майка му взе решението да бъде прекратено лечението в болницата в Истанбул и Георги да бъде трансфериран с линейка обратно в България на 14.06. Той прекара остатъка от дните си вкъщи заедно с майка си, която стоеше неотлъчно до него.
 
Искаме да благодарим на всички вас, че отворихте сърцата си и подадохте ръка на Георги в неговата борба за живот.
Георги завинаги ще остане в нашите сърца и мисли като един от най-близките ни приятели. Той беше много смел, имаше изключително силен дух и се бори с болестта до последен дъх.
Георги, благодарим ти, че ни позволи да бъдем част от живота ти и реши да го споделиш с нас. Ти си човек, от когото научихме много и ти благодарим за всеки един момент прекаран с теб. Обичаме те!"

  Георги заболява, когато е едва 4-годишен. Години води успешни битки, а една от тях се случва през изминалата година, когато претърпява успешна трансплантация на стволови клетки.

 Екипът на GlasNews изказва искрени съболезнования на близките на Георги. Поклон пред паметта му!