Ситуация от плажа притесни туристи. Тийнейджъри влизат навътре в морето, докато използват балони, които подозрително приличат на тези, пълнени с райски газ.

Снимка показва четирима младежи, които са до рамо в морето, а в това време използват и балоните. Кадърът е заснет на някой от плажовете в района на Созопол.

"Спасителят седи и ги гледа и нищо не им казва! Аз ако съм- няма изобщо да ги пусна близо до водата!", коментира Стефан Петков. Той дава гласност на ситуцията в една от групите на обичания морски курорт във Facebook. Където публикацията предизвиква огромен обществен интерес.

Хората смятат, че ако тийнейджърите действително използват балони с райски газ, това носи сериозен риск от инцидент в морето.

След райския газ - има нова мода при младежите

Друти отбелязват, че също са ставали свидетели на подобно поведение. А консумацията на балони с веществото започва още от плажа.

Вижте някои от мненията, провокирани от случая:

"Цял ден си пълнят балони на плажа, после имало удавени!", пише Марио А.

"Много тъжна гледка. Трябва да се забрани това, докато не стане белята, всеки си казва, че не му е работа и си трае. И после няма пак виновни, защото няма закони! Жалко!", отбелязва Стилияна Т.

"Тия са с кислород бе, сигурно са водолази. Веднага най-лошото си мислите", къде на шега, къде сериозно пише Лозан Л.

"Диша райски газ, седне зад волана, диша още, прилошее му, влезе в  насрещното, утрепе се барабар с още трима, четирима. Гледа погребално,  вовекивековно. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно", с тъжна ирония отбелязва Никола Н.

"Тия ще се издавят като нищо", коментира Георги И.

"Ако това е райски газ: скоро един д-р невролог говореше как се стига дори до инвалидна количка заради употребата му. И много други неприятни последствия", твърди Диана И.

Припомняме, че миналата година депутатите решиха райският газ да се продава и ползва само за производството на храни. Беше въведена забрана за продажбата на райски газ на деца, но въпреки това субстанцията продължава да се продава нелегално. Обичайно райският газ се вдишва през балони, които се пълнят с веществото от капсули. Ефектът на райския газ, придобил широка популярност и в България, и в Европа, обикновено продължава между 30 секунди и няколко минути, в които употребилият  чувства развеселен.

На този фон бурното море у нас взе няколко жертви през почивните дни. Трагичен инцидент имаше именно край бреговете на Созопол, където  мъж загуби живота си, докато вадил от морето двама чужденци.

Спасителите предупреждават туристите да не рискуват и да не предприемат сами спасителна акция.

Снимка: Стефан Петков