Близък приятел на Вероника и Станислав - родителите на Никол Станиславова Цановска, публикува пост със свито сърце и с надеждата, че всички ние ще им помогнем в трудна битка на семейството на момиченцето. Никол страда от коварна болест - Сарком на Юинг, злокачествен рак на костите, който се развива много бързо! 

Ето какво написа Пламен Георгиев в социалните мрежи:

"Накратко за нас и заболяването на Никол. Ние сме едно щастливо и сплотено семейство, на което животът се преобърна преди три седмици. Всичко започна с болки в главата и подутина на челото. Веднага я заведохме на лекар, който ни изпрати за Скенер на главата. След направения скенер ни изпратиха за второ мнение в Исул. По препоръка на доцент Минкин ни бе направена биопсия на 01.12.2022г. в Св. Иван Рилски. Изписаха ни в събота на 03.12.2022 и ние треперещи си тръгнахме в очакване на резултата.

Ден по-късно Никол започна да се оплаква от болки в дясното краче, които бяха неописуеми. В понеделник 05.12.2022г. веднага се направи втори скенер, този път на крачето. И тогава за първи път докторите ни казаха, че се съмняват за Сарком на Юинг. Във вторник излезе резултатът от биопсията, който потвърди диагнозата.

Бяхме изпратени веднага обратно в Исул, за да потърсим хематолог и онколог. Докторите от Исул ни записаха час за ПЕТ скенер, който окончателно потвърди диагнозата. Огнището е в крачето, но има метастази в главата, реброто и двустранно в белия дроб.

Никол премина първата си химиотерапия в сряда на 21.12.2022г. в Исул. През това време се информирахме чрез познати и непознати за клиники в Турция и Германия, които са на много добро ниво и шансът всичко да е наред се увеличава. До този момент получихме оферта от Турция, болница Ачи Бадем-Маслак. Първоначалната сума е 100 000 евро, за направата на нови изследвания и започване на лечение, но това не включва оперативното лечение за премахване на тумора, както и последващите химиотерапия, лъчетерапия и протон-терапия.

Никога не сме си помисляли, че ще молим за ПОМОЩ, но в този момент се обръщаме към всички ВАС! Моля да ни помогнете, да върнем усмивката на Никол. И шанса й да се пребори и да изживее своето детството извън болничните стаи.

Можете да ни подкрепите, като изпратите дарение на: Дарителска сметка в UniCredit Bulbank
IBAN сметка - BG08UNCR70001525168659
BIC: UNCRBGSF
Титуляр Никол Станиславова Цановска

Или

РаyPal: maxbas@ abv.bg