26-годишният Цветан Росенов загина на място от токов удар. Младият мъж топлел вода на партера на фамилната им къща в смолянското село Могилица, когато го удря електричеството и пада на земята. Веднага се събират близките и се опитват да го върнат към живот, но сърцето на младия мъж било спряло.

Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията.

„Ти беше моята опора, моята гордост, моят идеал, моят супермен. Имаше мечти, сбъдваше ги и мечтаеше още. С твоята доброта и озтивчивост докосна много хора, които ще те помнят с твоите думи и дела!“, написа в социалните мрежи баща му Росен Инджов, който е полицай.

Цветан е бил сред най-активните млади хора, които се опитват да възродят селото, пише "24 часа". Възроди сайта за Могилица, правеше беседки, навеси, скари, на всеки помагаше, със всеки се отнасяше с огромна доброта, коментираха жители на Могилица.

За възродения от него и приятели сайт на селото, https://mogilitsa.com/, Цветан написа приживе: „На 1-ви юни преди една година, един от плодовете на моя и мнозина около мен труд стана видим за широката публика. След една година сайта можем да се гордее с над 14 600 прегледа и 4300 посетителя. Още от самото начало нашата цел беше да предоставяме подробна, пълна и лесно достъпна информация, както и да създадем едно място, където всеки може да намери дом за отдих или да открие прекрасно място, от което да създаде следващата си снимка, спомен или приключение. Това място трябваше да бъде сцена за нашите местни услуги и продукти. И най-накрая, пожелавам на това място множество дълги години. Надявам се да имам достатъчно време, за да го поддържам и развивам, заедно с още 100 идеи свързани с неговото развитие“.

Екипът на GlasNews.bg изказва съболезнования на семейството и близките на Цветан. Да почива в мир!