Най-голямата мечта на една майка и един баща е детето им да тича, да прави бели, да пада, да си ожулва колената, да играе с другите деца. Това, което е толкова обикновено за всички деца по света. Не и за 3-годишната Цвети. Лъчезарното момиченце, което твърде рано получи жесток удар от съдбата, сега се нужда е от нас - всички добри хора, които искат да помогнат.

Предлагаме ви разказа на майката на Цвети, който дълбоко ни трогна:

Здравейте, всички приятели, познати и непознати, ще се опитаме да Ви запознаем накратко с историята на нашата дъщеря Цвети и НЕЙНАТА БОРБА ЗА ЖИВОТ.

Цветелина Руменова Гьорева е родена на 14.08.2018 г. след лека и безпроблемна бременност и нормално раждане. Растейки Цвети е жизнерадостно, развиващо се нормално и слънчево дете.

Докато не настъпи ден, в който всичко се промени. На 24.01.2021 г. без видима причина Цвети започна да плаче. Сънят и тази нощ бе изключително неспокоен и накъсан. Както всички дечица и Цвети е минавала през настинки и други неразположения, но този път знаехме, че се случва нещо напълно различно. На сутринта забелязахме, че е изпитва дискомфорт в областта на кръста, схванатост и нарастваща нервност.

От този момент започна дългото ни лутане по лекарски кабинети в продължение на месец и половина без да разберем каква е причината за състоянието й. А в това време Цвети започна да се влошава. Започна да куца с дясното краче, постепенно започна да се уморява по-бързо, когато сяда да си "пази" гърба, през нощта да спи все по-малко, а да плаче все повече, докато в един момент спря напълно да ходи. Направихме спешен ядрено магнитен резонанс. А той показва най-лошото: Цвети има тумор на гръбначния стълб с размери 70/16мм., който притиска жизнено важни органи и трябва спешна операция. Още на следващия ден - 11.03.2021г., операцията бе извършена в неврохирургията в болница ,,Св. Иван Рилски‘‘ в София.

Операцията премина успешно и по първоначални данни се считаше, че туморът е отстранен почти напълно със съмнения за минимални остатъци около 5мм. На 26.03.2021г., след направена хистология се установи, че образуванието е със злокачествен характер, който прогресира бързо. Към този момент нямахме точна диагноза. Поради това се направиха допълнителни хистологични изследвания в няколко различни лаборатории в София, но отново не се стигна ясна и точна диагноза. На 29.03.2021г. само 18 дни след операцията, отново бе направен ядрено магнитен резонанс на цялата нервна система. Оказва се, че първоначалния тумор, не само не е отстранен напълно, а дори е нараснал до размери 30/13мм и има още 10 нови образувания (метастази) по целия гръбначен стълб и в главата, всички с различни размери, с големина до 1см. Към тази дата състоянието на Цвети започва бързо да се влошава.

От болница ,,Св. Иван Рилски‘‘ Цвети бе насочена към детска онкохематология в болница ,,Царица Йоанна – ИСУЛ‘‘ за спешно започване на лечение с химиотерапия. На 05.04.2021г. Цвети бе приета за първо вливане на химия. От болницата изпратиха тумора за нова хистология в лаборатория в град Хановер, Германия, за да бъде поставена точна диагноза и съответно правилно лечение по протокол за химиотерапия. До този момент временната диагноза според българските лекари бе Периферен невроектодермален тумор на централна нервна система. Последваха 3 курса с химиотерапия. Бяхме изключително обнадеждени, защото виждахме подобрение в състоянието на Цвети. Контролен ядрено магнитен резонанс показа, че една част от метастазите са изчезнали напълно, а основния тумор е с намален размер до 28/10мм.

След дълго чакане, хистологичното изследване от Германия ни даде окончателната диагноза - Атипичен терадоиден рабдоиден тумор. Това е изключително рядък, агресивен и много бързо прогресиращ тумор. За съжаление, в последните дни, Цвети отново започна да спи неспокойно и да изпитва нарастваща болка, което може да бъде интерпретирано като евентуално намаляване ефективността на лечението, което е възможно в България.

Горните редове са само описание на процедурите, през които Цвети премина за няколко месеца. Никой родител не би намерил думи, да опише как се чувства, когато вижда, че детето му страда, защото това е болка, която се усеща със сърцето, с цялото съзнание, с цялата душа. Затова не можем да опишем как се чувстваше тя, просто нямаме думи. Можем само да се възхитим на силата на детския й дух, защото колкото и да боли, в най-трудните моменти не ние, а Цвети ни дава кураж и сили, само с една своя усмивка или с прекрасния звук на смеха й.

Към момента Цвети все още не може да ходи и е с поставен уринален катетър. Лекарите в България не дават надежда за пълно възстановяване и премахване на тумора, както и за дълго преживяване, изхождайки от вида на тумора. Ние, като нейни родители не можем да се примирим със случващото се и търсим шанс за лечение в чужбина. Към момента има подадени документи към няколко болници в Германия, Чехия и Турция. Все още се чакат окончателни оферти за продължаване на лечението.

По предварителни данни, сумата необходима за продължаване на лечението е голяма и непосилна за семейството ни, а спешността на лечението нараства с всеки изминал ден, предвид състоянието й. Времето, с което разполагаме е силно ограничено, поради това стартираме кампанията сега. При получаване на окончателни отговори къде е възможно да продължим борбата за живот на Цвети и съответните точни ценови оферти своевременно ще предоставим информацията тук, както и какво решение е взето за терапия.

ЦВЕТИ Е АНГЕЛ, ДАРАВЯЩ ЛЮБОВ И КРАСОТА, А СЕГА ИМА НУЖДА ОТ АРМИЯ ОТ АНГЕЛИ, КОИТО ДА Й ДАДАТ ШАНС, ДА Й ПОДАДАТ РЪКА И ДА Я ИЗМЪКНАТ ОТ СВЕТА НА СТРАДАНИЕТО И БОЛНИЧНИТЕ СТЕНИ И ДА Я ВЪРНАТ В БЕЗГРИЖНИЯ СВЯТ НА ДЕТСТВОТО.
Най-голямата ни мечта е детето ни да тича, да прави бели, да пада, да си ожулва колената, да играе с другите деца. Добри хора, молим всеки, който има възможност да помогне това да се случи, да го направи по следните начини:

Банкова сметка за събиране на средства:

IBAN BG92STSA93000019834934 с титуляр Тони Тодорова Гьорева Toni Todorova Gyoreva (майка) с основание за плащане: Дарение за Цвети

и PayPal [email protected]

За допълнителна информация или въпроси Румен Гьорев (баща на Цветелина) 0884556676.