Стефан Милков, Ивелин Колев и Денис Атанасов - това са имената на ученици от Ловеч, сторили голяма добрина.

Рано сутринта на 19-ти септември Стефан, Ивелин и Денис са забелязали малко и треперещо от студ котенце. Животинчето дори нямало сили да помръдне. Един от младежите се е върнал в дома си за вода и храна за котето, а друг се е опитал да го стопли.

Тримата взели решение да заведат животното във ветеринарен център, където специалисти да му окажат помощ. Там е установено, че котето е пълно с глисти и ще му трябват вливания и лечение на стационар.

"Това отнема 2 часа. Тримата ученика, разбира се, са закъснели за училище и на това отгоре е на Стефан 16-тия рожден ден", пише Наталия Белони, която разказва за доброто дело на младежите.

Наталия отбелязва в публикацията си във Фейсбук, че единственото желание на Стефан е котенцето да оцелее. 

"Нека всички му пожелаем точно това, горещо и от цялото си сърце. Ветеринарите са казали, че има 50/50 шанс. Но ако това не е речено да стане за котенцето, аз също се моля тези изключителни момчета да имат 100% шанс да станат истински силни мъже. Моля ви, родители, учете синовете си как да бъдат истински силни мъже! Не ги учете как да носят пушка и стрелят по невинни животни, не ги учете как да колят коледното прасе, не ги учете да как да застрелят кучето, което е изяло кокошка (истинска история)", пише още Наталия.

В публикацията си тя отбелязва още, че истински мъже помагат на безпомощните и защитават невинните.

"Това направиха Стефан и приятелите му. Нека не ги разочароваме. Нека всички в град Ловеч окуражим добротата и състраданието!", добавя тя.