Майка тревожно споделя, че учителка в детска градина е пратила детето й в "Пирогов" след ритник в слабините.

Татьяна Узун - майка на 5-годишно момче, твърди, че действието се развива в частна детска градина "Цветна градина Монтесори”, филиал на улица "Джовани Горини 3" в столицата. Детето й Адриан посещава от септември 2021 година въпросната детска градина.

На 7 ноември, малко след 17 ч., майката получава обаждане от една от двете дежурни учителки - Василка, при което тя започнала разговора с: "Няма ли да си дойдете да си приберете детето?". Татьяна остава много учудена, тъй като часът е 17:00 следобед, а те всяка вечер прибирали детето между 17:30 и 18:00 ч. По телефона майката обяснила, че е на път и попитала дали нещо се е случило, че да й звънят. "Учителката Василка изведнъж започна да говори много несвързано: Той ме удари по крака, аз само си изпънах крака, ами той се удари, има кръв", разказва майката. Тогава майката хукнала към градината. "Изтичах с 5 месечната ни дъщеричка в бебеносеща раница до градината", допълва тя.

Наближавайки градината Татьяна твърди, че е чула Василка да се кара на сина й. "Ти какво си мислиш и на мен ми е обидно да ме ритат", казвала учителката на детото.

"По думите на учителката конфликтът се е получил заради яке и Ади я ритнал по крака. По нейни думи тя само леко си е изпънала своя крак към него", споделя още Татьяна.

"Свалих му гащите и видях парче тоалетна хартия залепена с лепенка на пениса му. Разлепих и видях, че все още кърви. Забелязах, че е преоблечен в други гащи и панталон, а дамата ми подаде мокрите му дрехи с думи, че ги е била изпрала", разказва майката.

Татьяна и пострадалото момче тръгнали към "Пирогов", където специалисти са установили, че Адриан е с разкъсано контузна рана, кръвонасядане, хематоми на пениса. Наложило се е да бъде извършена спешна операция и четиридневен престой в болничното заведение. Майката споделя, че месец по-късно детето й все още е вкъщи и се възстановява с различни лекарства.

"С цялата си наглост въпросната учителката и директорката първоначално се опитаха да омаловажат случилото си, как при момчетата това често се получава, особенно ако не са били "забелени" добре и как дори те самите могат да "се прищипят с ластика на гащичките"”. Бях в шок, разкъсано-контузна рана и хематоми не се получава от "прищипано с гащички". Жената си е изпуснала нервите и е пратила 5-годишно дете с ритник в Пирогов. Аз се питам, ако нямаш здрави нерви, защо избираш да работиш с деца? Аз се питам тази дама запозната ли е с конкретни ненасилствени методи, какво се прави, когато едно дете не слуша? Та те са деца, ясно е, че ще има моменти, когато прекрачват граници и ние възрастните ще очертаваме границите на поведението им с топла категоричност, а не с ритници до Пирогов чак до операционна. В тази детска градина разполагат с празна стая, където слагат непослушни деца да се успокоят. Аз се питам, защо ако имат такава стая, моето дете не е бил хванат подмишнички безопасно и не е бил сложен в тази стая, а е бил ритнат в слабините?

Искрено се надявам това, че в София по въпроса с детските градини търсенето е повече отколкото предлагането и няма достатъчно места да не им позволи да си мислят, че могат да осакатяват децата и ще им се размине.

Директорката ни каза, че не може да посещаваме повече тази градина защото "се е натрупало напрежение". И без да ни го казва не бих им поверила повече децата си! Сега ние ще трябва да работим с физическите и психическите последствия от тази частна градина", завършва разказа си майката.

"Цветна градина Монтесори" не останаха длъжни и коментираха твърденията на майката. В своя публикация в социалните мрежи от детското заведение заявяват, че тепърва предстои отговорните институции да докажат или отхърлят обвиненията.

"Смятаме, че не е коректно случая да се разисква в социалните медии едностранчиво, компроментирайки името на Детския център. Неразбираемо е за нас, че въпреки изказаното мнение, детето и родителите желаеха отново да посещават центъра", пишат от "Цветна градина Монтесори". Те са категорични: "Готови сме да си търсим правата по наказателноправен и гражданскоправен път".

GlasNews.bg продължава да следи темата!

Снимка: Татьяна Узун / личен архив