Удряш и бягаш! Напоследък това като че ли се превърна в норма. Няма ден, в който някой да не се оплаче в социалните мрежи, че колата му е ударена на паркинг, а от "сръчния" нито вест, нито кост. Е, понякога има и изключения - бележки, оставени на прозорците с извинение и телефон. Тях ги отразяваме, защото... са си изключение.

Но и за този случай ще пишем, колкото и банален да е той, защото в голяма степен е показателен за отношението на българина към възрастните хора. За случая алармира Петър Петров:

"От вчера. Поредната простотия, удряш и бягаш! Младост 4, двадесетгодишна Мазда на пенсионер, който вместо да се купи храна, ще трябва да ремонтира за своя сметка! Разход, който гражданската отговорност би покрила. "Големи благодарности" на БГ полицията, на телефон 112, всички те пращат по дяволите с удоволствие."

Едва ли поредната чукната кола щеше да ни направи впечатление, ако не беше реакцията на коментиращите под поста във Facebook:

"Ами това се случва на всеки, дали днес или преди 20 години или след... Трябва да бъдеш готов. Така че ситуацията не е за интернет, преглъщаш го и плащаш. Това е."

"За цялата градска мрежа на София, картата за градски транспорт е 200 лв. на година (16,67 на месец). В цената е включена застраховка на превозното средство, застраховка на пътника, поддръжка, гориво или електроенергия, денонощен паркинг, талони за синя и зелена зона, водач на превозното средство, както и оборотно такова за времето, в което то е в сервиз."

"П.П. Да, гадно е. Но няма как някой постоянно да се грижи за Вашата или моята собственост. Това относно храната, пенсионерите и ремонтите от собствения джоб. Още повече телефон 112 е за спешни и аварийни обаждания."

"Ако е толкова затруднен дядото, съберете се съседите по 10-20 лв. на апартамент и му оправете бронята като подарък вместо да пишете безмислени постове във фейса и да четеш коментарите после."

Та... това е положението. Ако си "дядо", преглъщаш и не се оплакваш. Българино?!