35-годишна украинка, избягала от войната в Украйна бременна в 7-ми месец, е родила преди дни в старата столица, потвърдиха от екипа на АГО в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Момченчето се появило на бял свят с цезарово сечение под грижите на доц. д-р Светлозар Стойков. То носи името Мирон.

Дария Пугачова пристигнала на 3 март във Велико Търново заедно със своята майка. Напуснали Харков, където се водели едни от най-тежките сражения в началото на руската инвазия. Избрали да се установят в старата столица. В града имали далечни роднини, които ги посрещнали на границата. Благодетел пък предоставил безвъзмездно свой апартамент в кв. "Колю Фичето", в който Дария и майка й да се настанят.

Дария родила своя син на 18 май. След 4 дни престой в болницата тя и детето са изписани в отлично здраве, разказва в. "Борба".

Дамите от Зонта клуб – Велико Търново осигурили дрешки, памперси, шишета, играчки, за да не липсва нищо на Мирон. 35-годишната майка казва, че е безкрайно благодарна на дарителките и не е очаквала такова внимание и загриженост от тяхна страна.

Таткото на бебето е доброволец в Украйна и се занимава с доставката на хуманитарни помощи в най-засегнатите от войната райони. Той планира да съчетае пътуване до България, за да види за първи път своя наследник.

Семейството предвижда да се върне в Харков, когато войната приключи.

Снимката е илюстративна.