Все по-често добрият пример идва от представители на "онова поколение".

Сънародници в пенсионна възраст, които въпреки напредналите години хич не се плашат от труда, а запретват ръкави и преобразяват средата около тях.

Подобна е и следващата случка от Пазарджик, където мъж и жена са забелязани сутринта не да си почиват, а да се трудят, за да зарадват и себе си, и всичките си съграждани.

Те се грижили за градинка, разположена край жилищен блок в града. Под грижовния им поглед първите цветя вече са цъфнали, радвайки минувачита, като грижите за растенията продължават.

Гледката направила силно впечатление на техен съграждани, който ги забелязал, докато отивал с колата си на работа. Той опрезеля труда им като един истински "урок".

"Техният ентусиазъм и посветеност към всяко цвете ме впечатлиха. В свят, където суетата често ни отвлича, тяхната любов към природата беше наистина вдъхновяваща. И реших да ги споделя с вас, защото този момент ни напомня, че и в най-заетите моменти на живота ние можем да намерим време да се грижим за околната среда и да се възхищаваме на нейната красота", споделя Стефан Чавдаров в групата на инициативата "Гората.бг".

Историята радвам хората, които се радват на кътчето красота сред блоковете. Като отбелязват трудолюбието на достолепните поколения.

"5 квадратни метра природа в бетонната джунгла. Респект на светлите души!", отбелязва Линда Л.

"Браво на такива хора, които имат съзнанието и обичта към природата! Адмирации!", коментира Диана К.

"Не забравяйте, че тези хора са онова поколение, където ги интересуваше и околната среда", пише Димца Д.

Вижте и цялата публикация, споделена от Стефан Чавдаров:

"Привет, днес по път за работа забелязах нещо вълнуващо - един урок от баба и дядо. В ранните сутринни часове, когато повечето хора още са в леглото или се подготвят за работа, те работеха в междублоковото пространство в 8:30 сутринта. Техният ентусиазъм и посветеност към всяко цвете ме впечатлиха. В свят, където суетата често ни отвлича, тяхната любов към природата беше наистина вдъхновяваща. И реших да ги споделя с вас, защото този момент ни напомня, че и в най-заетите моменти на живота ние можем да намерим време да се грижим за околната среда и да се възхищаваме на нейната красота.
Поздрави и хубав ден!"

Припомняме, че в град Пазарджик подобни гледки далеч не са прецедент. Само преди няколко дни ви разказахме за труда на Лазарина, която с двете си ръце преобрази зелена площ край блок.

Работлива дама създаде райска градина между блоковете СНИМКИ