Актьорът и музикант Александър Сано, очевидно провокиран от станалия печално известен през последните дни у нас случай на нарязано с макетно ножче момиче, се обърна в личния си профил във Facebook към бащите на синове. Ето какво написа Среброто:

"Като родител на син и дъщеря, напълно подкрепям написаното на плаката от снимката. Обръщам се този път конкретно към бащите на синове. 

Момчетата по-често са буйни. В юношеските си години задължително правят много и всякакви простотии, но то е заради хормоните, не лекият преход от момче към мъж и нулевия житейски опит. Всички мъже сме минали през този много смотан период. Но едно от най-важните неща, на които трябва да научим синовете ни, е, че в момента, в който посегнат на жена или дете или на някой, който очевидно е по-слаб физически от тях, с тяхната мъжественост е СВЪРШЕНО!!! Хомосапиенс от мъжки пол, който упражнява насилие върху хора и животни, е всичко друго, но НЕ И МЪЖ!

Това, уважаеми татковци на синове, трябва да се "набива" в главите на момчетата ни от най-ранна детска възраст. За да има в България достатъчно хора от мъжки пол, годни и достойни да се нарекат МЪЖ."

Постът на Сано само за два часа имаше над 6000 харесвания и множество коментари:

"Винаги съм те харесвала, защото си не само талантлив, но и наистина стойностен, уважителен и добър мъж и човек."

"Възпитанието е важно за всички деца. Но е важен и родителският пример. Адмирации за вашия пример и думи! Дано има повече такива родители като Вас."

"Прекрасно казано, дано да послужи за пример написаното на много родители и да се възпитават достойни момчета, които един ден с гордост да наричаме МЪЖЕТЕ на БЪЛГАРИЯ!"