"Овцо, тук ли са спира, ма?", тези думи с главни букви се открояват във Фейсбук публикацията на Деси Христозова, споделена публично в личния й профил.

Десислава предизвика вълна от коментари и реакции в социалната мрежа, след като сподели пост, в който разказва за неочакван проблем с автомобила си, довел до аварирането му на оживен булевард.

Дамата насочва съобщението си към господата и споделя, че е разочарована от отношението им към останалите шофьори по пътищата.

Историята е следната - Неочаквана повреда с автомобила си установила Деси, след като той изгаснал по средата на булевард. Тя е реагирала бързо, за да даде знак на останалите участници в движението, като е пуснала аварийни, а през това време няколко пъти се е опитвала да запали автомобила си, но неуспешно. След поредното завъртане на ключа, за да се пробва да запали автомобила си, Деси чува пронизителен клаксон от автомобил зад нея, тя е вдигнала ръце безпомощно, което според нея е ясен знак, че е аварирала.

Прочетете продължението на историята на Десислава Христозова тук, публикуваме го без редакторска намеса:

"Зад мен обаче клаксоните стават два - кой от кой по-устремен в желанието си да продъни ушите ми. А булевардът е широк, място има за танк. След минута упорито бибиткане, господата-шофьори зад мен решават да ме заобиколят. Минавайки покрай мен, те, отново на двуглас, от двете коли крещят: "ОВЦОООООО!!! ТУК ЛИ СА СПИРА, МААА????" И, разбира се, педалите на газта се натискат до дъно, та да пилят гуми и да се вдига прах от асфалта. 

Мили, господа-шофьори-кавалери, не за първи път ми аварира кола в градска среда и вие, мили господа-шофьори, винаги, винаги, винаги ме подминавате. Никой никога не спря да попита: "Ток, нещо друго, трябва ли ти?". Ама, следващият път, ако ме видите с моя мил старичък Опел, с пуснати аварийни светлини, искам да знаете, че със сигурност не съм спряла да си правя селфи за Инстаграм по средата на натоварено кръстовище. АВАРИРАЛА СЪМ ОЧЕВИДНО! 

Не ми помагайте. Но не ме й обиждайте, не ми крещете с пяна на устата, не ме стресирайте. Защото утре на някое кръстовище "овцата" може да е вашата жена или приятелка. Която сигурно вечерта ще наречете "мило", след като някой през деня й е извикал в лицето "ОВЦО"! 

P.S. Понеже знам, че истинските кавалери сега ще ми звъннат или пишат, да ме питат как съм - добре съм, приятели, колата е на ремонт. Аз ремонтирам мислите си в един столичен трамвай на път за вкъщи."

Снимки: Десислава Христозова/Фейсбук

Тази публикация на Десислава ни дава повод да Ви попитаме - Липсва ли уважение сред шофьорите у нас? Очакваме Вашите мнения и отговори в коментарите под статията.