Тъжна картина от родната действителност разкри млада жена във Facebook.

Ситуацията се развива в Пловдив - един от най-големите и привлекателни градове в страната.

Вили Таскова видяла мъж в безпомощно състонияние, който лежал до дигата на Марица. Край него преминали много хора, но никой не се трогнал и не опитал да му помогне. Когато жената решила да не бъде безучастна, а да предриеме нещо получила подигравки от околните.

Тогава дошъли на вторият притеснителен момент в историята. Жената твърди, че институциите си прехвърляли отговорността за случая.

Таскова и нейни колеги се обадили на Спешния телефон 112, а оттам ги прехвърлили към Бърза помощ. На място пристигнал екип, които заявили, че състонието на мъжа не е в тяхната компетентност. След това се отзовали и служители на МВР, които също отказали съдействие.

Таскова коментира, че мъжът трябвало сам да отиде до Социално подпомагане и да подаде молба за настаняване в дом. "Много интересно как ще се случи това нещо.", пише тя.

Жената добавя, че човекът седял край дигата на реката цели 6 часа. През това време добри хора му осигурили храна и му помогнали да поседне.

"Ужас е думата, с която мога да опиша тази ситуация!, добавя тя. "Всеки има трудни моменти в живота си! Но по лесно е да се справим с трудностите когато имаме подкрепа!", заключава пловдивчанката.

 Вижте цялата история, споделена от Вили Таскова:

Не знам как да започна!? Ужас е леко казано да живееш в тази държава!
Това е човек, който е в безпомощно състояние. Много хора минаваха покрай него и никаква реакция. Когато аз реших да му помогна, получих подигравки!
 
Подадохме 3 сигнала с мои колеги и пак нищо. От 112 ни прехвърлиха към Бърза помощ. Дойдоха и казаха,че не било за тях, за полицията също не е.
 
При 3 сигнал казаха,че той трябвало да отиде, до дирекция Социално подпомагане и да подаде молба за настаняване в дом. Много интересно как ще се случи това нещо.
 
Като той лежеше от вчера от 11:00 до 17:00 днес на земята. На снимка е седнал, защото аз и други хора,му занесохме храна. И го сложих ме седнал, поне да хапне нещо... като по друг начин не може да му се помогне поне това.
Ужас е думата, с която мога да опиша тази ситуация!
Ако мога да му помогна,ще се радвам много! Споделям го публично, за да направим всичко възможно, да бъдем по-добри един с друг.
Да сме човек на първо място и да не допускаме това да се повтаря! Всеки отговяря сам за своите действия, за избора си, начина по който решава да живее. Всеки има трудни моменти в живота си! Но по лесно е да се справим с трудностите когато имаме подкрепа!