Кофи за смет, конус, знак, че и червена лента - цяла "композиция" пази част улица в Пловдив от паркирането на водачи. За случая споделя пловдивчанка, която останала изненадана от означенията.
 
Ситуацията е на улица "Божидар Здравков" пред вход към ПГО "Ана Май". Вера А., която дава гласност на гледката, се чуди и каква е причината за крутите мерки.
 
"Това е входът на училище "Ана Май", откъм ул. Божидар Здравков. Какво означава да се огради с кофи за боклук входът по този начин и да пише "Вход не паркирай". Служебен абонамент? Някакъв нов закон?", пише Вера А.
 
Докато някои граждани остават изнедани, други приемат съоръжението с разбиране. "На кой вход на училище е разрешено да се спира?", пише пловдивчанка.
 
"Примерно означава, че след като е училище, а сега децата са във ваканция, сега е времето за краткотрайни ремонтни дейности и явно е нужен достъп, защото някои като хванат паркомясто и не мърдат със седмици", предполага Делчо Д.
 
"Така ли се обозначава "Забранено паркирането за ремонтни дейности"? С кофи за боклук? Няма предупредителни табели, а улицата е със свободен достъп", изрязява позицията си Вера А.
 
Темата с местата са паркиране в града е чувствителна за много граждани, а някои прибягват и до интересни решения, за да си запасят място. Туби, касетки и тн. са само малка част от средствата, с които по квартали се пази място. Практика, която ядосва много от местните жители.