Младо семейство от Велико Търново остана без дом и препитание след пожар, но спечели приятели и огромна подкрепа от цялата страна. Преди седмица пожар изпепели къщата в Ново село на Георги и Бисерка Ралевски, като оттогава солидарността и помощта към тях не спират. Днес приятели и доброволци от цялата страна се включиха в акция по разчистване на руините на изгорелия дом в Ново село. 

На 4 август Георги, Бисерка и тригодишното им дете отпътували на почивка, а още на следващия ден им звъннали, че къщата им в Ново село гори.

Младо семейство от Великотърновско остана без дом след пожар СНИМКИ

"Причината не е ясна, не бяхме тук, можем да кажем. Това е цялата ни къща, това е загубата. С озеленяване се занимавахме, машините бяха доста разнообразни, безценни са за нас тези машини", каза Георги за BG On Air.

Трагедията на младото семейство трогна  хора от цялата страна.

"Тук растеше нашето детенце, трудно е. Искам да благодаря на всички приятели, които се отзовават - морално, физически, финансово, всеки има нужда от помощ, без значение в каква ситуация е. Всяка помощ за нас е много важна, особено моралната, защото тя ни вдига", сподели Бисерка.

"В продължение на няколко дни отговарям на обаждания на хора от цяла България, идват пратки, идват хора от цяла България, които сме настанили по къщите. Смятам, че тези хора до пролетта ще имат нов дом", обясни кметът на Ново село Христо Христов.

Жители на Ново село и приятели на Георги и Бисерка организираха акция за разчистване на руините от изгорелия им дом.

"Всичко е руини, помагаме с каквото можем", коментира Петър Георгиев.

Въпреки премеждието, което преживяха, Бисерка и Георги смятат, че най- голямото богатство е милосърдието и подкрепата на хората, и вярват, че ще успеят да построят нов дом.