Цените на горивата у нас стигнаха до рекордно високи цени за литър. Покачващата се инфлация, както и икономическата обстановка допринесоха сериозно за това. Много търговци бяха принудени да затворят, а други дори фалираха. Има обаче и такива, които ще спечелят най-много, но с хитринки. За такъв случай разказа пред GlasNews.bg варненка.

Жената отишла да зареди дизелово гориво в една от бензиностанциите в квартал „Владиславово“. На външната табела цената на дизелът била 3,26 лева за литър. След като сипала 29,670 литра, тя отишла да плати. Изненадала се, когато видяла касовата бележка. На нея цената се оказва различна – с 11 стотинки по-висока. Така вместо да плати 96,72 лева за почти 30-те литра, тя се наложило да плати точно 99,99 лева. Разликата от 3,27 не е голяма, но въпросът, разбира се, е принципен. В разказа си пред медията ни Юлия Добрева сподели, че при опит да говори със служителката за проблема, тя се развикала. Започнала да я обижда, дори я нарекла нахална.

„Служителката ни навика с такива обидни думи и ни се разкрещя, че си тръгнахме. Болно и обидно ми е“, допълва тя.

Единственото обяснение, което е дадено на Юлия, е, че от бензиностанцията чакали да дойде човек, който да смени цената на рекламното им табло.

Дали обаче това наистина е така, или е поредният трик за печалба. Решихме да проверим.

При опит да се свържем с управителя на бензиностанцията обаче, установихме, че телефонът им е изключен.

Очаквайте продължение!