Неприятна случка от Варна споделя Кристина Найденова.

Найденова пише в социалната мрежа Фейсбук, че възрастна жена е била паднала в градинката около булевард "Цар Освободител". Жената споделя, че нито един човек от десетките коли, които са чакали на светофара на споменатия булевард и ул. "Пирин", не слезнал да помогне на възрастната жена.

"Хората вече не понасят никаква критика и са станали толкова апатични към всичко, че сякаш няма смисъл да се говори... Но просто не мога да намеря отговор на въпроса "Защо?", пише Кристина.

Найденова е била с детето си, когато видяла падналата жена и веднага се притичала на помощ. На мястото имало и много други хора, но никой не помогнал, а Кристина едва успяла да вдигне жената.

"Защо никой от зяпачите не дойде да ми помогне като видя, че едва успявам да я вдигна? Защо? Сигурно сте бързали... Е, навреме ли стигнахте?", добавя тя.

Кристина споделя още, че 4-годишната й дъщеря не спира да говори с въодушевление как са помогнали на бабата в беда.

"Аз ще продължа да бъда добрия пример за нея. Пожелавам ви някой така да ви вдъхнови, че също да поискате да бъдете добър пример за него! Весели празници!", така завършва публикацията на Кристина, която прави уточнение, че възрастната жена не е пострадала при инцидента.

Семейство от Пловдив помогна на млада жена в беда

Публикацията на жената събра хиляди лайкове в мрежата, а коментиращите поздравяват майката за доброто дело.

"Като се замисли човек, тя може да е била и тяхната баба... Добротата отдавна не е на мода, мило момиче. И да, трябва да си много силен, за да си добър и да не се влияеш от действията на околните. Не се предавай, браво", гласи коментар на Соня Иванова.

"Поздравления за постъпката! А на въпроса защо - защото у хората вече липсва емпатия. Станали са егоисти и не виждат по-далеч от носа си. Преди 2 месеца катастрофирах. Аз - паникоьосана за малкия, вратата ми не се отваря, малчо пищи. Докато сляза и го извадя не ме питайте какво преживях. Всички подминаваха! Никой не спря да ме пипита дали може с нещо да помогне! НИКОЙ! Но както казвате - ние ще продължим да бъдем добрият пример за децата ни, защото те са бъдещето. Една птичка пролет не прави, но е началото на нещо хубаво", пише Рали Илиева-Маркова.

Снимката е илюстративна.