Възрастна жена от село в Новозагорско има нужда от дом. За това сигнализира мъж, който случайно среща пенсионерката. Той я качил в колата си, за да я откара до съседното село. Баба Иванка е на 84 години, обяснила е, че е бивша операционна сестра. Има къде да живее през следващите две седмици, а след това остава без покрив. Историята ѝ разказва Динев А. в социалната мрежа.

„Това е баба Иванка на 84 г. от с. Караново, която се качи в автомобила ми, докато бях спрял и ме помоли да я откарам до съседното село, да не върви пеша. От дума на дума, се оказва, че е бивша операционна сестра. Поради дадени обстоятелства, баба Иванка остава без свой собствен дом и търси за постоянно старчески дом. За момента до седмица - две е подсигурена, но след това вероятно, остава под звездите...

От домовете около Сливен и Нова Загора са ѝ казали, че няма места. Ходила в община Нова Загора, където отговорът бил същият и без никакво съдействие оттам насетне...

Баба Иванка, предпочита в тези райони да си намери дом и изкара последните дни от смисления и достоен живот, който е карала. Давам номерът ѝ за контакт, а може и чрез мен.

Нека помогнем и покажем, че не само по Коледа стават чудеса,“ написа той.

Дали обаче историята отговаря на истината? И бихте ли помогнали, дори тя да се разминава с реалността?

„За жена с такъв миловиден вид никой не очаква, но.. Оказва се, че името на жената е Алтън и не е от това село. Известна в някои райони и то изобщо не с добро, била е по затворите.

След малко четене се оказва, че е достойна за криминален филм.

Не вярвайте на всяка история във фейсбук.

Ники Стефанова е кмет на с. Караново и е наясно с положението на тази жена. На въпросната госпожа ѝ беше осигурено място в дом, но тя отказа с претекст, че искала да има право да си избере дома. Така, че моля Ви не представяйте нещата така, че е останала на улицата. Тя продаде къщата по собствено желание, за което взе пари. Има много други хора, които наистина няма къде да отидат и имат нужда от тези места в домовете. Има пари, има деца, има и внуци.

Не искам да съм лошия, но аз бих внимавал на кого помагам. Все пак, ако някой иска да помогне на женичката, нека го направи,´ написа И. Д. под публикацията.