Пореден случай на недопустимо поведение към български медици. Този път случаят е от град Казанлък, а агресията е вербална.

За него разказва Садет Нури. Лекари от спешния център в Казанлък били подложени на обиди и подигравки от страна на пациентка, постъпила в спешното отделение с паник атака. Срещу лекарката имало и обиди на етническа основа.

Лекарката споделя, че на 6 август е била дежурна, когато пристигнала пациентка с паник атака, породена е от катастрофа с близък.

"Овладяхме паник атаката ѝ. Обаче се оказахме виновни ,че не сме я прегледали , държали сме се с нея като с ”животно” , че сме подхождали към нея със сарказъм", разказва Садет Нури.

Пациентката разкрила, че страда от ДЦП и има 100% инвалидност. Информация, която споделила с лекарите на по-късен етап.

"В продължение на 3 ч. бяхме подложени на вербална агресия, обиди, подигравки и разни епитети (говорене на “ма” и”бе”), и нападка на етническа основа!", пише Нури.

Тя коментира изискванията към медиците и поведението на някои от пациентите в страната.

"Искам хората да се ограмотят да могат да направят разлика между спешно и неотложна състояние, да се отнасят с уважение към хората, от които очакват да ги лекуват", добавя тя.

"Презирам езика на омразата , не уважението и агресията! Срам ме е, че съм лекар!", заключава Садет Нури.

За съжаление проблемите в здравната система на страната са дългогодишна тема. Често се появяват обвинения в недобросъвестно свършена работа към медиците или недопустими нападения над лекари от страна на пациенти и техни роднини.

Ситуация, която допълнително нагнетява напрежението в системата. Пресен случай имаше само преди дни. Когато млада лекарка от Шумен бе нападната от родители на дете. А майката дори се опита да я души.

Родители нападнаха млада лекарка, майката опитала да я души ВИДЕО

GlasNews.bg е готов да даде думата и на другата страна в спора между лекарите от Казанлък и пациентката, обвинена в недопустимо поведение. 

Цялата публикация, споделена от Нури, може да прочетете тук: