Разтревожен син съобщава в социалнта мрежа фейсбук, че баща му е в неизвестност от 8-9 юли. Изчезналият мъж по произход е от Австрия. Синът му предполага, че мобилното устройство на баща му е откраднато, тъй като чуждо лице отговорило от телефона на изчезналия му баща, заради това нямало как да локализират местоположението на възрастния мъж.

Синът казва още, че баща му не страда нито от алцхаймер, нито от деменция и бил излязъл от София, Симеоново, но можело да бъде навсякъде, дори и извън София.  

Мъжът е обявен за издирване в полицията и синът му моли, ако някой има информация за него, да му се обади на този телефонен номер: 0888602146

Ето и какви пише разтревожения мъж във фейсбук:

"Приятели, баща ми е в неизвестност от около 8-9 юли, като телефонът му е откраднат, най-вероятно /чуждо лице отговори на позвъняването... /. Няма деменция или алцхаймер. Обявен е в полицията, но ако някой има информация, нека се свърже с мен! 0888602146. Благодаря. Според едната версия на човека, с който се чух, е че купил картата от друг за 10 лв. Другата версия е на майка му, която работела за ТИТАН почистването, е намерила телефона в градинка на пейка, и го е изхвърлила, като е взела само картата, да намерила собственика и да върнела картата... Така че с локализирането по телефон вече не може! Търсим ако някой го е виждал някъде в София /а кой знае, може и други градове/. За съжаление той няма навиците да ни се обажда и да ни успокои , или да каже къде е... а може и да не помни телефона ми... Дано всичко е наред, и скоро да се обади"