Пловдивчанин остана впечатлен от  човещината на охранители в града под тепетата.

Николай Ю. карал колело на любимо за мнозина място - Гребната база, когато ненайдейно получил неприятно схващане на задното бедро. Той бързо седнал на тротоара, за да изчака болката да премине, а неприятната ситуация привлякла вниманието на служители на Общинска охрана.

Един от тях ведната попитал пловдивчанина дали всичко е наред и бил готов да окаже помощ.

"Помислил, че съм паднал или ми е прилошало и бил в готовност да извика Бърза помощ, ако се наложи. Придружи ме до пейката да поседна. Колегите му през цялото време също питаха как съм.  След като си тръгнах, минах покрай кабинката и той отново ме попита дали съм по-добре", споделя Николай Ю.

Нова жертва на нападение от пловдивските питбули СНИМКИ и ВИДЕО

Мъжът разказва за случката в една от групите на града в социалната мрежа, където и благодари за оказаната подкрепа.

Неговият разказ за човещината и доброто предизвиква върна от позитивни коментари на впечатлени пловдивчани. За броени часове публикацията събира хиляди положителни реакции, а хората са единодушни - добро има, а подобни прояви не са рядкост. Просто за тях трябва да се споделя.

Вижте някои от коментарите, провокирани от случката:

"Казано е много просто и ясно: "Отнасяйте се с хората така, както искате да се отнасят с Вас", отбелязва Стефан С.

"Браво! Така трябва да реагираме всички!", пише Марина Д.

"Поздравления за поста! В днешно време българинът е свикнал само да мрънка и жалва в социалните мрежи. Много често се случва да ни направят и добро, но малцина го споделят. Браво и на хората , които са се притекли на помощ!", смята Танчето Г.

"Има надежда... Колко по-хубав би бил света, ако бяха повече хората така заинтересовани за отсрещния, а не само за себе си", пише Кристина Д.

Откраднаха джантите на джип, подпряха го с бордюр СНИМКИ

"Колко е тъжно, че човещината и състраданието е нещо, което ни изумява, а трябва да е основна човешка черта. Браво на хората и вас, че го виждате!", коментира Ели Д.

"Така и трябва! Нужна е малко човещина!", заключава друг пловдивчанин.

Вижте и историята, разказана от Николай Ю.:

"Общинска охрана на Гребната база днес демонстрираха много бързо и адекватно реагиране.  Както си карах, изведнъж ми се схвана задното бедро и седнах на тротоара да го изпъна за 2 минути.

Веднага пристигна служител на Общинска охрана и ме попита дали всичко е наред, и дали се нуждая от помощ. Помислил, че съм паднал или ми е прилошало и бил в готовност да извика Бърза помощ, ако се наложи.

Придружи ме до пейката да поседна. Колегите му през цялото време също питаха как съм.  След като си тръгнах, минах покрай кабинката и той отново ме попита дали съм по-добре.

Благодаря!"

 

Маскирани разбиха магазин, издирват ги СНИМКИ