Две кучета станаха поредната жертва на човешката омраза. Трето куче за щастие е било спасено от добра жена в пловдивското село Брестовица.

Тя сподели с огромна болка и яд за случилото се. Разказва, че отрова е била пръсната из населеното място. Открила спасеното животинче с пяна на устата и веднага го завела на лекар. За другите две обаче е късно. Край безжизнените им тела стояла майка им…

Жената апелира хората да бъдат бдителни, защото по думите ѝ, някой е решил да се прави на Господ и отнема животи.

„Ти с какво си полезен на света, има ли изобщо смисъл от твоето мизерно съществуване?,“ пита извършителят жената.

Ето какво написа тя:

"Внимание! Разпръсната отрова в селото!

Вчера дойде бялото куче при нас с пяна на устата, повръщане и с разстройство, закарахме я веднага в Пловдив, натровена, едвам сме я спасили! Днес на стадиона лежат мъртви две кучета с пяна на устата, а до тях майка им цял ден не е мръднала, лежи до тях и трепери, но не ги оставя.

ТИ, който се правиш на Господ и си мислиш, че имаш правото да отнемаш животи, теб те очаква същото - ще седиш и ще оплакваш най-ценното си! Защото такъв е закона на живота и който не го почита, ще понесе най-големите му нещастия, ти и целия ти род! Такава карма си си навлякъл, че няколко живота няма да ти стигнат да я изкупиш. Сега може да се радваш, но знай, няма да е за дълго. В този свят вече няма място за „хора“ като теб, лошотията ти сама ще те затрие. Ти с какво си полезен на света, има ли изобщо смисъл от твоето мизерно съществуване?

До кога си мислите да постъпвате по този безчовечен, варварски и безумен начин?? Какво ви пречат животинките, скитащи се по улиците, борещи се само и само да оцелеят? Досега по нашите улици едно лошо куче не съм видяла, но, виж, за хората не мога да кажа същото нещо. И все пак, ако някое животно толкова много ви пречи на безупречния живот, обадете се на общината да дойде и да го прибере, отдавна сме в цивилизацията!

Доста ми е инетересно, обръщам се към някой от същите тези хора, които хвърлят отрова, хайде напишете в коментар защо го правите? Или тук нямаме смелост, обаче да хвърляме по невинните животинки сме най-големите!"

Шофьор, отнесъл куче в Пловдив, се оправда по странен начин

спасеното куче: