За пореден опит за измама, с цел парична облага, научи екипът ни. Мъж на средна възраст обикаля Асеновград, като си е изработил набор от правдоподобни схеми за заблуждаване на хора.

Един от потърпевшите разказа пред GlasNews.bg за опита му с въпросния човек. Той сподели, че мъжът се представя с името Веско. Посещава търговския му обект в града и изненадващо има много информация за него, както и за близките му.

Схемата е следната: казва, че е познат на нашия читател пред персонала му и иска пари, защото брат му катастрофирал. В друг от случаите носи опаковка бонбони, за да почерпи за рождения си ден, като в същото време проси за пари.

„От доста време влиза в магазините ми и казва, че е сирак. Казва, че има рожден ден и иска да почерпи. Не е от Асеновград,“ споделя потърпевшият.

И допълва: „Знае лични неща за мен. Къде имаме вила, колко коли имам. Знае името на жена ми. Когато го попитах откъде разполага с тази информация – мълчи. В мой обект е влизал няколко пъти. На магазинерката обяснява, че съм казал да му се дадат пари, защото брат му катастрофирал.“

Читателят ни, който пожела анонимност, споделя, че Таньо, каквото е истинското име на измамника, вероятно е бил в дом за сираци в Димитровград.

Става ясно, че и други негови познати са били обект на опити за измама от Таньо. Те обмисляли да подадат колективна жалба, но за момента нямат достатъчни основания, тъй като фактическо престъпление не е на лице.

Други, сблъскали се с опитите на димитровградчанина, казват, че пред тях се е представял за служител на Бачковския манастир. Все версии, които биха заблудили хора със състрадателни сърца.

Нашият читател апелира асеновградчани да са бдителни, да не се поддават лесно на подобни истории, от които портмонето им да олекне.

Таньо е на 43 години, висок около 1,60 м, слабо телосложение. Според местни жители мъжът често е виждан в района на автогарата.