Лято е, пътува ни се. Някои на море, други на планина. За повечето от нас, придвижването с автомобила до желаната дестинация също е част от почивката и може да бъде много приятно. Наслаждавайки се на гледките през прозореца, много от возещите се на предната седалка до шофьора, обичат да се отпуснат и качат краката си на таблото, или през прозореца.

Това обаче, не много добра идея. За този навик напомня шофьор, който има за цел да предупреди за възможните опасности, които крие тази позиция. При възникване на катастрофа е изключитено опасно да се намирате в това положение.

„ВАЖНО! В последно време забелязвам доста пътници на предната седалка в автомобилите си, да си качват краката на таблото! Не го правете! Дори и при лек инцидент и се отвори въздушната въглавница на пасажера, поради внезапното й задействане, може да ви избута краката с огромна скорост и да ги счупи. Има случаи, в които краката удрят лицето и тогава също се причиняват допълнителни наранявания! Бъдете здрави и успешно лято!,“ написа той.

Предлагаме да видите симулация, показваща нагледно какво се случва с тялото ви при катастрофа: