Тоалетна хартия с образа на Путин и надпис с псувня по негов адрес се оказа един от най-популярните сувенири във Варшава в момента. В същото време днес стана ясно, че недостигът на газ в Германия може да причини проблеми с производството на… тоалетна хартия.

Както уточни председателят на борда на Асоциацията на производителите на хартия в Бавария Юрген Шалер, производството на хартиени продукти изисква много енергия, включително защото "хартията трябва да бъде старателно изсушена".

Че кой, ако не тоалетната хартия, ще ни светне по всички политически и обществени процеси, протичащи в света?!

Спомняте ли си как преди 2 години целият свят полудя за дни и заветните ролки тоалетна хартия се превърнаха в символ на пандемията, за който хора се бореха със зъби и нокти в магазините, а богати държави налагаха ограничение „до една ролка дневно”.

Професори и цели институти ни обясняваха колко е нормално колективната паника да превърне именно тоалетната хартия в изключителен обект. И как бедствието е отприщило вълна на страх, намерила убежище точно в тоалетната чиния и тоалетната хартия.

Казано по-просто – дали ще е политическа, или здравна кризата, всички решения за нея се крият в тоалетната. Направо цялата държава се превръща в тоалетна. Дали ще е чиста, комфортна и ароматна – зависи от властимащите. Дали ще е малка, или голяма – е, тук се намесват исторически, географски и политически аспекти. А доколко ще задоволява нуждите на обикновените хорица – и големи, и малки, зависи пак от властимащите.

И от тоалетната хартия – с облика на Путин или просто рециклирана…