Поредно посегателство срещу паркирана кола в София. Този път водачът паркирал само за 10 минути пред вход, но хулиганската проява не се разминала. Някой вдигнал чистачките на машината, успявайки да изкриви рамената и да надере предния капак. Потърпевшият водач споделя, че е оставил телефон за контакт и се е принудил по срешност да паркира пред входа.

Той използва социалната мрежа Facebook, призовавайки виновника да се свърже с него.

"В квартала спирането е сложно и да не съм паркирал на място, предназначено за това, но притиснат от обстоятелствата се наложи. Въпросът е: кой беше този любезен човек да се погрижи толкова зверски да си играе с тях. Моля, да се свърже с мен, при положение, че станахме много европейци и чупим чистачки", пише Мартин М.

Случката за пореден път провокира дискусия между столичани. От една страна са тези, за които липсата на места оправдава паркирането на най-различни нерегламентирани места. От друга страна са хората, които считат, че въпреки трудностите трябвада се мисли и за конфорта на останалите участници в движението. Столичани отбелязват, че посегателството върху чужда собственост не е решение на проблемите с колите. Вижте част от мненията им:

 "Знак за забранено паркиране реално няма. Т.е. оставяне на мястото празно е изцяло на добра воля от страна на живущите. Със сигурност да се унищожава имущество не е решение на въпроса", отбелязва Хари И.

"Малко или много тази случка превъзпитава", смята столичанин.
 
"Глупости. Това е хулиганска проява. Извършителят има нужда от превъзпитание", коментира Венелин Б.
 
"Колата спира достъп на линейка и детска количка. Очаквате "Бърза помощ" да ви звъннат да слезете, докато някой умира ли?", не скрива недоволството си от паркирането жена.
 
"Проблемът ни е, че няма никакъв толеранс, никакъв! Всеки знае, че няма къде да се паркира. Колко да си злобен, за да вдигнеш ръка върху чуждо имущество. Мисъл -нулева за последствията, ако завали дъжд или сняг", пише Христина Д.
 
"Може да се мине, а ако трябва може и да се заобиколи! Много станаха по католици от папата. В квартала има вандали и заради тях страдат дори невинни хора", пише Стефан М.
 
Вижте и цялата публикация, споделена от Мартин М.

"Искам само да разбера кой беше толкова интелигентен (господин/госпожа).Да успее така да вдигне чистачките ми по такъв начин, че да изкриви двете предни рамена и да надере предния капак на колата.

При положениеq че тя беше спряна пред входа за не повече от 10мин. По спешност, с прилежно оставен личен номер, в случай че пречи.

В квартала спирането е сложно и да не съм паркирал на място, предназначено за това, но притиснат от обстоятелствата се наложи. Въпросът е: кой беше този любезен човек да се погрижи толкова зверски да си играе с тях. Моля, да се свърже с мен, при положение, че станахме много европейци и чупим чистачки".