Час преди делото срещу Рангел Бизюрев да започне пред Окръжен съд Пловдив, близки на убития Димитър Малинов за пореден път се събраха пред сградата на съдебната палата, за да протестират. Техните искания са Бизюрев и близнаците Динкови да бъдат съдени в едно производство - за умишлено убийство. Според тях всички са съучастници и още хора от село Цалапица са знаели, че Димитър е бил заровен. Протестиращите бяха с плакати в ръце и скандираха - “Аз съм Митко и няма да мълча” и “Мафия”.

Бизюрев разказа пред съда цялата история за убийството на Митко

Рангел Бизюрев е с обвинение за умишлено убийство, а в обвинителния акт е записано, че на 20-ти юли миналата година в Цалапица, умишлено е умъртвил 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост. Майката на убития Димитър заяви пред медиите, че искат единствено да се разбере цялата истина и всички да получат наказанията си.

“В момента в Окръжен съд ще бъде съден само Рангел Бизюрев, а съучастниците- близнаците са в Районен съд. Ние искаме приобщаване на делото на Динкови към това на Бизюрев. Всички те участват в убийството на Митко. Искаме истината за това убийство. Всеки един да си понесе всичко. Тук е имало планиране, не е станал инцидент. Митко е бил заровен 7 дни , кой родител ще преживее това? Знаели са много хора, че онази вечер е ставало наговаряне, знаеха , че търсим Митко и премълчаха”, заяви Атанаска Бакалова.

Бизюрев: Смъртта на Митко беше грешка

 Тя е категорична, че има разминаване в показанията на всички, защото Бизюрев не признава за удари в лицето на Митко. Кой нанесе удара , който уби Митко? Къде е истината? Тестовете на Митко за наркотици са чисти за 6 месеца назад , дайте да тестваме тези , които дават показания. Очакваме всички участници да бъдат осъдени на доживотен затвор”, заяви майката на Димитър Малинов. Следва да разберем от предстоящото разпоредително заседание, дали обвиняемият ще признае всичко описано в обвинителния акт и ще пожелае съкратено следствие. Другият вариант е да не се възползва от това и така ще бъдат разпитвани всички свидетели и вещи лица в съдебния процес.