С редакцията на GlasNews се свърза Веска Арангелова, която твърди, че е жертва на имотна измама. Съдът обаче решава друго, като според жената много от документите не са взети под внимание - нито двете почеркови експертизи, нито психологично-психиатричната експертиза на нейната майка, нито какви лекарства е пиела.

В историята на жената има много човешка болка - от трансплантирания й син, който по-късно почива, получилия междувременно инфаркт съпруг до получения преди дни запор на средствата й. Според нея никое човешко същество не заслужава това, което се е случило с нейната майка - оставена сама да умре като куче от роднините й, които не са очаквали, че тя ще отиде да гледа болната си майка, след като синът й е също тежко болен.

Историята е дълга, започнала още през 2017 г., и оттогава Веска Арангелова не спира да пита:

"Какво е престъпление според българското законодателство?"

Ето накратко случая, разказан от жената:

"Поводът да Ви потърся е този, че бях въвлечена в зловеща режисура на имотна измама. Юридически нещата са издържани, а и не би могло да бъде и другояче - всеки мой ход е предвиден и са взети нужните мерки. Спектакъл тип "Дейвид Копърфилд".

Два месеца преди да умре, тежкоболната ми майка (дългогодишна 91% инвалидност и гангрена на ръцете и краката) написала "саморъчно" (предвид състоянието й за мен не е такова) завещание, с което завещала всичко на брат ми. 10 месеца след нея почина и брат ми. Жена му и децата му го наследиха. Започна се дело за делба.

В хода на делото се натъкнах на много порочни документи. Където и да посегнех за документ, все излизаше някакъв порок - договори за наем на земеделска земя, подписани от друг от името на майка ми (срещу тези договори са взети субсидии от ДФЗ), медицински документи за пред ТЕЛК, подписани от друг - на документите пише нейното име, но друг я е подписал. Има и удостоверения за наследници, които не само не са актуални, но и в тях не са вписани наследниците на вуйчо ми.

Ответниците са представили документ, "благодарение" на който ДВЕ съдебни инстанции допускат делба на чужд имот, че даже имам и квоти за това. Събрах всички тези документи и ги внесох в прокуратурата, която отказва да образува досъдебно производство, защото липсвали данни за престъпление, а по гражданското дело съм осъдена да заплатя 5300 лв. хонорар на адвоката на ответниците. Дадена съм на ЧСИ."