Лекар от София и двете й деца са преживели истински кошмар днес в столицата. Жена, във видимо неадекватно състояние, преминавайки на червено, удря колата им и... бяга. За щастие, Ели Димитрова е успяла да заснеме и жената, и номера на колата й. Оттук нататък очакваме реакцията на компетентните органи.

Ето разказа на майката, публикуван в социалните мрежи:

"Днес на 19.09.2023 в 8:24 мин. Пътувайки с двете си деца за тяхното училище по бул. Симеоновско шосе точно пред магазин Фантастико ме удря странично жена с кола модел Порше панамера с регистрационен номер СВ8222СН. Аз минавам на зелено и съм на самия булевард, тя излиза от малка уличка-изход на ж.к. Макси, минава на червено, пресича пътя на колите пътуващи в посока Симеоново и се удря в моята кола.

Дори след като удари колата ми, продължи да дава газ и да мести моята кола, след което спря. Аз слязох от колата, вдигнах ръце и попитах какво се случва, извадих телефона, за да снимам модела на колата, щетите на моята кола и номера на другата кола, който беше паднал.

Жената, излизайки от колата, започна да псува, заплашва, да обижда, залиташе, когато видя, че снимам номера й, започна да крещи “остави ми номера, не ми пипай номера”. Пуснах го на земята и отидох да взема документите за двустранен протокол и в това време жената взе номера си, качи се в колата, даде газ и замина в посока към центъра (отново на червено!) Колата ми е без затъмнени стъкла, ясно се вижда, че има две деца, но тя дори не попита те дали са добре или дали са уплашени.

Звъннах на 112 веднага. Казаха, че заради протестите ще трябва да чакам 2-3 часа, за да ми издадат те акт, т.к другият участник е избягал и няма как да се попълни двустранно, казаха, че от КАТ имали буквално 2-3 коли, които покривали цяла София ПТП, защото всичко е насочено към протестите.

Тръгнах от мястото на ПТП-то след този разговор, по-късно отидох до КАТ и внесох заявление, жалба и молба. Жената има и други провинения. Аз можеше да чакам, но съм лекар имам пациенти на кабинет и нямаше как да остана."