Пазарджиклийка отправи гневен апел към водачите на автомобили. Тя за пореден път изпада в опасна ситуация, докато пресича на пешеходна пътека. Жената сподели за случилото се преди ден в града, в близост до общината.

След като първата кола спира, за да ѝ направи път, следващата се опитва да я изпревари, минавайки на сантиметри от пешеходката. Оказва се в случая, че не една, а две коли опитват да преминат в същото време. За щастие не се стига до инцидент, но поведението на много шофьори е хронично и няма толерантност.

„Като изляза пред първата кола, непременно трябва да спра пред бронята ѝ, за да се огледам още веднъж - дали пък някой няма да реши да я изпревари и да ме отнесе като куцо пиле домат, както казват шегаджии,“ пише тя.

Ето какво е научила жената във времето:

„Правя този призив, след като днес отново попаднах в ситуация, от която ми идваше да псувам, да кълна, да ругая и накрая да набия някого! И то при положение, че съм с доста търпелив характер.

Пресичам на една от пешеходните пътеки пред общината. Първа кола спира и ми дава път. Следващата я изпреварва и минава с мръсна газ на сантиметри от обувките ми и самата мен в тях. Беше такси. Нищо лично, пиша това, защото се очаква, че таксиметровите шофьори са с една идея по-професионални - возят пътници все пак. Следващата кола също изпреварва първата и профучава под възмутения ми поглед. Спасява ме единствено това, че съм била в такава ситуация толкова пъти, че вече не мога да ги изброя. Не защото не са ме учили в училище да броя до толкова, а по-скоро защото вече започва да се превръща почти във всекидневие. То ме е научило, че когато пресичам, трябва да изчакам колите да спрат, а не просто да намалят. То ме е научило, че като изляза пред първата кола, НЕПРЕМЕННО трябва да спра пред бронята ѝ, за да се огледам още веднъж - дали пък някой няма да реши да я изпревари и да ме отнесе като куцо пиле домат, както казват шегаджии. Само дето не е за шега. За първи път ми се случва не една, а две коли да заобиколят спрял да даде предимство автомобил. В центъра на оживен град, по време, когато много пешеходци си тръгват от работа и не само на тази пътека има пресичащи. Случвало ми се е обаче и друго (и то неведнъж!) - нетърпелив шофьор да изпревари отдясно, само и само да не даде предимство.

Защо?! Толкова бързо ли забравихте, че така загина едно прекрасно момиченце от Братаница?! Толкова ли бързате, че спестените секунди да са въпрос на живот и смърт?!

Само че и друго е на живот и смърт - нас също някой ни чака. И иска да се приберем живи и здрави! Ако на мое място днес на пешеходната пътека беше неопитно дете или разсеяна баба, можеше и да не се приберат вкъщи, където някой ги чака.

Бъдете здрави! Но бъдете и разумни! Пазете останалите хора на пътя!“