Рядко четем подобни постове в социалните мрежи, затова им се радваме като деца. Защото въпреки обзелата апатия все повече и повече хора, въпреки лошотията около нас, човещината и доброто съществуват! Точно за тях става дума в разказа на жена от Ловеч. Ренета Белева едновременно е изпитала шока от внезапна загуба на съзнание в парка заради горещините, но и радостта от адекватните и човешки действия на няколко непознати.

Ето целия разказ на жената, всяка дума от който е благодарност: 

"Сигурно на мнозина се е случвало да понесат последствията собствената си глупост. На мен това ми се случи тази сутрин. Като последица от неправилни мои действия в горещините, ми прилоша днес в градската градина. Уж беше по-хладно, уж поседнах, но в крайна сметка съм колабирала на пейката.

Свестих се под грижите на непознат млад мъж и няколко непознати жени. Макар и да не бях напълно адекватна, разбрах, че мъжът мери пулса ми, дава указание да позвънят на 112, разпитва за заболявания. Една от жените явно се е обадила, а през това време той се грижеше за мен, подпомаган от дамите. Макар че спомените ми от тези минути са твърде мътни, останах с впечатление, че младият мъж действа твърде професионално и когато дойде линейката, даде сведения на екипа за състоянието ми.

Линейката пристигна много бързо. Целият ѝ екип се ангажира с качването ми в колата, извършиха необходимите прегледи на кръвно налягане, пулс и т.н. Разпитаха ме имам ли заболявания, пия ли лекарства. Получих и съвети за по-бързо възстановяване.

Всичко това го разказвам, за да изразя своята благодарност към непознатия млад мъж и към дамите, които първоначално ми помогнаха. Съзнавам, че не съм била приятна гледка.

Благодаря на екипа на д-р Любенова за положените грижи. И тримата – лекарка, парамедичка и шофьор бяха на високо професионално ниво.

За първи път се наложи да бъда пациент на Спешна помощ и сега си мисля, че екипът действаше така, както съм гледала в медицинските сериали, тоест професионално и с грижа за пациента.

Още веднъж благодаря на всички, които се погрижиха за мен!"