Трогателна бележка, която е залепена от 54-годишна жена - на вход в столичния квартал "Люлин", трогна стотици в социалната мрежа. От текста става ясно, че жената е прекарала тежко коронавируса и сега има нужда от помощ, като моли за храна.

Маргарита пише, че е вдовица и няма роднини. Тя моли само за храна.

"Зов за помощ! Добри хора с добри сърца. Казвам се Маргарита. Живея в „Люлин 7″ и имам една молба към вас. Храната, която ви остава, моля не я изхвърляйте в кофите за боклук. Аз имам нужда от нея.

Вече 3 месеца не работя. Разболях се от коронавирус в много тежка форма. Получих тежък гастрит и тежък рефлукс на стомаха.  Скова ме кръста и краката. Имам 2 дискови хернии и ошипяване. Нямам роднини, те починаха. Вдовица съм. Затова ви моля, не изхвърляйте храната. Помогнете ми. Ако можете, качете писмото във Фейсбук", пише жената.

Заради фалшиви призиви са помощ в миналото или заради по-голяма информираност, потребители в мрежата съзряха измама зад апела. Според тях жената е измамничка, която проси и пари, когато човек отиде да помогне на място.

"Имам някакъв спомен, че преди време някой беше качвал снимки на въпросната жена и мъжът, с който живее. Оказаха се измамници, просещи пари.", пише Марчело.

"Не го споделяйте, това са измамници комарджии. Със синът ми един ден напазарувахме хранителни продукти,занесохме и готвено/не остатъци/,в кутии и тя ми вика:"що си даде парите, аз не ям това, не ям еди си какво". "Пари да беше ми оставила,ей къде е Била". После разпитахме и съседите и те ни обясниха", коментира Нора Андонова.

В крайна сметка хлябът не може да се изпие, изпуши или заложи. Затова всеки сам може да прецени за себе си на място, ако иска да помогне.