43-годишна жена от град Елена се нуждае от помощта ни. Тя страда е диагностицирана с фоликуларен лимфом и е приета по спешност във великотърновската болница.

Всекидневно ѝ се прелива кръв и плазма, за да се поддържат нивата на хемоглобин и тромбоцити, които са много ниски. Това пречи на стартирането на истинското лечение на болестта. За кампанията пишат загрижени хора в социалната мрежа.

Вижте цялата история и как можете да помогнете:

"ЗОВ ЗА ЖИВОТОСПАСЯВАЩО КРЪВОДАРЯВАНЕ ЗА МЛАДА ЖЕНА - МАЩАБНА АКЦИЯ В ПЛЕВЕН, ТЪРНОВО И РУСЕ!!!
"МАРИАНА СЛАВЧЕВА ДОНЕВА, на 43 години от гр. Елена се нуждае от добри хора като Вас за кръводарители. В момента тя е на лечение в УМБАЛ “ГЕОРГИ СТРАНСКИ” гр. Плевен.

В началото на месец май е диагностицирана с диагноза фоликуларен лимфом и беше приета по спешност във великотърновската болница. Още на следващия ден беше транспортирана в УМБАЛ “ГЕОРГИ СТРАНСКИ” гр. Плевен в отделението по Хематология. Всекидневно и се прелива кръв и плазма, за да се поддържат нивата на хемоглобин и тромбоцити, които са много ниски. Това пречи на стартирането на истинското лечение на болестта.

Получи се допълнително усложнение на ситуацията с масивен маточен кръвоизлив и в момента е в АГ ОНКОЛОГИЯ, УМБАЛ “ГЕОРГИ СТРАНСКИ” гр. Плевен в изчакване да се покачат показателите на тромбоцитите поне до 50-60 (за сведение от вчерашното изследване те са били само 20), за да може да се направи операция за отстраняване на матката. Изискваше се нейната специфична група 0- да се дарява само в Плевен, за да могат да натрупат тромбоцитна маса и да предприемат операцията.

В момента желаещите да дарят кръв могат да го направят в три кръвни центъра – гр. Плевен, гр. Велико Търново и гр. Русе, като кръводарителите трябва да са с препоръчителна кръвна група НУЛЕВА ОТРИЦАТЕЛНА. Но от вчера лекарите са разширили изискването вече за кръводарители от всички групи!

Всички възможности на кръводарители от 0-, жители на гр. Елена и околностите, са изчерпани. Отзоваха се още много хора с други кръвни групи и дариха кръвта си, за да можем да видим Мариана отново здрава, засмяна и така всеотдайно раздаваща се, както в професията си на детски учител, така и в повечето културни събития в града.

Благодарим на всички тях и желаем здраве на всички хора. От здравето по-ценно няма!

Близките роднини на Мариана Донева осигуряват транспорт от ЕЛЕНА, В.ТЪРНОВО И Г.ОРЯХОВИЦА! Телефоните за връзка с тях са: 0877 00 94 99 и 088 6336999.

Моля, заявявайте се и разпространявайте!"