Димитровградчанка се възмути от поведението на жена пред блок. Недялка К. сподели, че пред жилищната сграда, седнала на пейка – жена замърсява, след като се нахранила. Тя изхвърлила найлонова торбичка и касова бележка на земята. Според очевидката това се случва докато непознатата чакала за преглед при лекар, който се намира в блока.

„Това е положението от първия чакащ посещение при д-р... пред входа на жилищен блок на ул. „Ромен Ролан“. Изядена баничка, хвърлени огризки на гълъбите, метната торбичка зад гърба и касовата бележка на плочките, при положение, че има кош. Представете си какво е положението след последния. За пощенските кутии във входа да не говорим изкривени вратички и превърнати в кошчета за боклук от пациентите, чакащи ред,“ написа в мрежата Недялка.

Тя допълни, че след направена забележка от нейна страна, дамата продължила да си рови в телефона.

„Толкова е неудоно да търсиш лекари по блкове, където живея хората. Има болница, беше започната нова да се строи и всичко се започва, перат се някакви пари и край... Защо става така, започва се, изоставя се, или някой почва, сменят го от власт и другия, който дойдете не го довършва, а почва нещо друго,“ коментират под публикацията.

„Да не говорим за живущите, всеки ден им се налага да преминават през коридор от болни от всякакъв вид зарази,“ пишат още.