Случка в столицата върна вярата в доброто.

"ДОБРОТО още е живо", така Йордан Славчев е озаглавил публикацията си в мрежата, в която разказва за изгубена дамска чанта, която впоследствие е открита от собственичката си.

Йордан работи в квартал "Красна поляна", всяка нощ прави закуски, но снощи, като отишъл на работното си място забелязал дамска чанта.

"Продавачките работят 2 на два дни, та новодошлата се чудеше какво да я прави", пише мъжът.

Ценни спомени в откраднат портфейл се върнаха при собственика му

Той предложил да отворят чантата, за да знаят какво има вътре, ако някоя жена реши да си я потърси. В дамската чанта имало лична карта, банкова карта и 70 лева.

"Предложих да се обадим в банката, там сигурно знаят номера на телефона. Изчакахме да стане 8.30 ч., скъсахме си нервите с телефонен робот, който ни караше да натискаме копчета, но най-накрая се обади жив човек", добавя още Йордан.

Продавачката обяснила на операторката положението, а тя взела присърце нещата. 

"След малко се обади, че се е свързала с жената и ще дойде. Като влезе в баничарницата изглеждаше и радостна, и съкрушена. Цяла нощ не могла да спи. Оказа се, че я загубила на пазара. Някой донесъл чантата при нас. Радвам се, че колкото и да е тежък живота, доброто все още съществува, все още има хора, които искат да помагат", завършва публикацията си Йордан Славчев.

Публикацията на Йордан събра много лайкове и коментари, като потребителите на Фейсбук го поздравиха за стореното добро.

"Браво, добри хора. Да Ви се върне стократно добрината!", коментира Диди Михайлова.

Снимката е илюстративна / by lookstudio on Freepik.